Accessibility Tools

TOP felhívások Kérdés - Válasz

 2016.01.08-án érkezett kérdés
Telefonbeszélgetésünkre hivatkozva szeretnék segítséget kérni ... szám alatti Önkormányzati (volt Polgármesteri Hivatali épület) felújításával kapcsolatban.
Az épület felújításra szorul, kívül, belül. Tervek alapján a tetőt meg kell emelni 70 cm-el, valamint akadálymentesíteni is kell természetesen.
Korszerűsíteni kell az épületet energetikai szempontból. Az épület régóta használaton kívül van, kívül, belül felújításra szorul.
Előzetes számítások alapján 60-70 millió forintból lehetne megoldani, de mivel kis költségvetésű település vagyunk, sajnos önrészt bevállalni nem tudunk, főleg ekkora költségvetésnél, így a 100 %-os támogatottságú projektben tudunk csak bízni!
Kérem segítségét azügyben, hogy ha esetleg valamilyen lehetőségről tudomást szerez, legyen kedves Nekem jelezni!

 

Fenti kérdésre kiküldött válasz
... Önkormányzat Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítésével kapcsolatos megkeresésükre hivatkozva a jelenleg rendelkezésünkre álló információk alapján az alábbi tájékoztatást adjuk.
Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére várhatóan a TOP 3.2.1 Energiahatékonyság és megújuló-energiaforrás használat fokozása az önkormányzatoknál című felhívásban nyílik lehetőség. A felhívás remélhetőleg a közeljövőben megjelenik.
A felhívás megjelenése a www.palyazat.gov.hu weboldal pályázati közlemények listáján feltüntetett információk alatt kerül kihirdetésre ezért kérem, folyamatosan kövesse figyelemmel a felületet.

 

 

 

 

 

 

 

 2016.01.11-én érkezett kérdés

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 86/2014. (XII. 18.) MÖK határozatával döntött Veszprém Megye TOP forrásból megvalósítható projektjeiről. A döntés értelmében a … projekt, operatív programhoz történő illesztése alapján a TOP-2.1 intézkedésben megjelenő pályázatokból kerülhet finanszírozásra.
Az elmúlt időszakban megjelent minden TOP-2.1 pályázati felhívás.

A kiírások áttekintése után számunkra nem egyértelmű melyik pályázati felhívásra szükséges benyújtatunk a pályázatunkat.

Segítségét szeretném kérni a fenti témában, melyik pályázati felhívásra tudjuk jó eséllyel benyújtani projektünket.

 

Fenti kérdésre kiküldött válasz

Köszönjük megkeresését a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kapcsán kiírt felhívásokkal kapcsolatosan.

Tájékoztatjuk, hogy a projektötletek összegyűjtése 2014 nyarán történt, melyek a TOP akkor ismert verziójához kerültek illesztésre.
Ekkor valóban a TOP 2.1. Gazdaságélénkítő és népességmegtartó településfejlesztés intézkedéshez lett sorolva a … projekt.

A közelmúltban a TOP 2.1 intézkedéséhez három felhívás jelent meg, melyek a következők:

TOP-2.1.1-15 Barnamezős területek rehabilitációja
TOP-2.1.2-15 Zöld város kialakítása
TOP-2.1.3-15 Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések

A három felhívás közül az első kettő áttanulmányozását javasoljuk, a rendelkezésre álló – 2014-es projekt adatlapon található - információk szerint a Zöld város kialakítása TOP-2.1.2-15 nevű felhívást látjuk Önök esetében relevánsnak.

A Városkapu projekttel kapcsolatos további információcsere céljából lehetőséget biztosítunk személyes konzultációra is a Megyeházán, egyeztetett időpontban.

Kérjük, hogy továbbra is kísérje figyelemmel a www.palyazat.gov.hu weboldalt, melyen a megjelent pályázatokkal kapcsolatos dokumentációk elérhetők.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 2016.01.19-én érkezett kérdés

A TOP-2.1.3-15 pályázat tanulmányozása közben merült fel kérdésünk.
Az értékelési szempontok 1.1. pontja szerint a fejlesztésnek illeszkednie kell Veszprém Megye Területfejlesztési Programjában rögzített prioritás tengelyekhez.
…. lehetséges, hogy pályázna a fejlesztésre, hogy valamely településrész csapadékvíz elvezetését megoldja. A kérdésünk az lenne, hogy ez illeszkedik-e, és ha igen, melyik prioritáshoz.

 

Fenti kérdésre kiküldött válasz

A TOP-2.1.3 tárgyú megkeresésükre az alábbi véleményt alakítottuk ki.

Veszprém Megye Területfejlesztési Programja - Operatív Program 2. prioritása: A sajátos területi - természeti erőforrás, agroökológiai és turisztikai - potenciálok kiaknázása, fenntartható erőforrás gazdálkodás

Kapcsolódó megyei átfogó cél(ok): A megye egyedülállóan gazdag és sokrétű természeti adottságainak a megye fejlődésének szolgálatába állítása a fenntarthatóság szem előtt tartásával. Kiemelkedően fontos a vizek és az ásványkincsek adta potenciálok kihasználása, valamint a természeti és kulturális értékek idegenforgalmi hasznosítása. A turizmus terén cél a vendégkör bővítése, a tartózkodási idők növelése és a turizmusból származó helyben maradó bevételek növekedése.

Kapcsolódó megyei specifikus cél(ok): Fontos fejlesztési erőforrás és lehetőség a hosszú távú gazdasági potenciált és az életfeltételek javítását is biztosító természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás, az erőforrások megőrzése a jövő generációk számára, mind mennyiségben, mind minőségben.

Veszprém Megye Területfejlesztési Programja - Operatív Program - 2.2. A sajátos területi - természeti erőforrás, agroökológiai és turisztikai - potenciálok kiaknázása, fenntartható erőforrás gazdálkodás - 2.2.1. A prioritáshoz kapcsolódó elérendő célok részletes meghatározásánál a prioritás specifikus céljai között szerepel:

•    a fenntartható vízhasználat elősegítése a hasznosítható vízkészletek hosszú távú védelmével,
•    a vízminőség javítása a szennyezőanyagok kibocsátásának csökkentésével,
•    a felszín alatti vizek szennyezésének fokozatos csökkentése, és további szennyezésük megakadályozása

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÁMOP-7.2.1-11/K PROJEKT DOKUMENTUMAI

I. A 2014-2020-as időszakot átfogó Veszprém Megye Területfejlesztési koncepciójának átdolgozására vonatkozó tervezői változat

II. Megyei Szintű Humán fejlesztési Konstrukciólista kidolgozása

III. Veszprém Megyei Területfejlesztési Koncepció módosítására vonatkozó módszertan

IV. Kiemelt térségi felzárkóztatási és foglalkoztatási terv figyelemmel az esélyegyenlőségre

VI. Középtávú megyei Kommunikációs terv


VIII. Költség hatékonyság vizsgálat - Veszprém megye Operatív Program

Költség hatékonyság vizsgálat mellékletei:

 • CBA VP1.1 Ipari park
 • CBA VP1.2 Turizmus
 • CBA VP1.3 Mobilitás
 • CBA VP1.4 Családbarát foglalkoztatás
 • CBA VP2.1 Település fejlesztés
 • CBA VP3.1 Fenntartható közlekedés
 • CBA VP3.2 Önkormányzati energiahatékonyság
 • CBA VP4.1 Egészségügyi alapellátás
 • CBA VP4.2 Szociális infrastruktúra
 • CBA VP4.3 Város rehabilitáció
 • CBA VP5.1 Foglalkoztatási paktumok
 • CBA VP5.2 Komplex társadalmi programok
 • CBA VP5.3 Helyi közösségi programok
 • VP bemeneti adatok
 • VP vs TOP intézkedések

Tanulmány mellékleteit képező dokumentumok terjedelmi okok miatt nem kerülnek megjelenítésre.
Amennyiben szeretné az alábbiakban felsorolt dokumentumokat megtekinteni, kérjük szándékát jelezze a 
teruletfejlesztes(kukac)vpmegye.hu e-mail címen.

IX. Megyei projekt- és adatgyűjtő kezelő online adatbázis modul kialakítása

 • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

 • Telefon: (+36 88) 545 000

 • Telefax: (+36 88) 545-012

 • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30