Accessibility Tools

Együttműködik Füred és Tihany

2009. január 26.
Idegenforgalmi együttműködési megállapodást írt alá dr. Bóka István Balatonfüred polgármestere és Tósoki Imre Tihany elöljárója a hétvégén, a „Kultúrális turizmus éve” gáláján.
A legigényesebb ízlést is kielégítő összeálltással köszöntötte a „Magyar kultúra napja”, illetve a „Kulturális turizmus éve” rendezvényeit Balatonfüred és Tihany a hétvégén.
Az Anna Grand Hotel dísztermében azok a művészek léptek közönség elé, akikkel ebben az esztendőben még találkozhatnak Tihany, illetve Balatonfüred egy-egy közös vagy saját programján a térségbe érkezők, illetve az ott élők. A rendezvényt Talabér Márt, a megyei közgyűlés alelnöke, és Pálfy Sándor, a megyegyűlés képviselője is megtisztelte jelenlétével.
Kubik Anna színművésznő verset mondott, a Mendelssohn Kamarazenekar többek közt Haydn Kis éji zenéjét játszotta el telt ház előtt. A közönség hallhatott még Jókai-verset, majd Illyés Gyula műveiből egy részletet. Megrendítő erővel hatott Götz Anna Radnóti-verse, a Töredék, majd Dsida Jenő Psalmus Hungaricusa Oberfrank Pál tolmácsolásában.
Hubold Ödön Csokonait hozta Füredre A tihanyi echóhoz c. versével. Vastapsot kapott a Tegnap Zenekar pergő muzsikájával.
 

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30