Accessibility Tools

Horváthné Szalay Gyöngyi, a megyegyűlés új tagja

2009. február 03.
A tapolcai képviselő, korábbi hétszeres világbajnok és olimpiai bronzérmes párbajtőröző lépett Ács János helyébe. Horváthné Szalay Gyöngyi esküt tett és átvette megbízólevelét február másodikán, a Megyeháza Szent István termében.
Egyperces felállással, főhajtással tisztelegtek a képviselők Ács János, a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt polgármester, a megyegyűlés tagja, bizottsági elnöke emléke előtt.
A történtek miatt átrendeződés történt a bizottságokban. Eszerint távozott Vörösmarty Éva, a megyegyűlés nemzetközi kapcsolatok és turizmus bizottságból, helyére Horváthné Szalay Gyöngyi lépett. A gazdasági bizottság élére dr. Áldozó Tamás került, aki lemondott a közgyűlési képviselőcsoportok együttműködését koordináló tanácsnoki tisztéről.
Soós Ferenc, a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ szakmai főigazgató-helyettese tájékoztatta a jelenlévőket a 2008 évi foglalkoztatási, munkaerőpiaci helyzetről, különös tekintettel 2008. decemberére.
A képviselők döntöttek arról, hogy az önkormányzat a megyei kórház többletkapacitásért kérelmet nyújt be 20 aktív onkológiai és 12 kúraszerű ellátáshoz szükséges ágy, valamint évi 2200 sugárterápiás beteg kezelésére a Közép-dunántúli Regionális Egészségügyi Tanácshoz és az egészségügyi miniszterhez. Mindennek pályázati előkészítéséhez az idei költségvetésből 20 millió forintot hagyott jóvá a megyegyűlés.
Az „Ezeréves megye” programjaihoz 30 millió forintot biztosít a programok, kiadványok, rendezvények fedezetére az idei költségvetésből a közgyűlés, amit Fejér, Pest, Zala megyével, illetve Visegráddal közösen rendez meg Veszprém megye.

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30