Accessibility Tools

Lengyel-magyar barátság a művészet nyelvén

2011. március 24.
A „Kisművész” V. Gyermek Képzőművészeti Pályázat Magyarországon nagy érdeklődést váltott ki.
 
Összesen 721 db rajzot vagy festményt és 15 db plasztikát, kis szobrot készítettek az 5-10 éves gyermekek. A legtöbb alkotás Veszprém megyéből érkezett, de kaptunk rajzokat Debrecenből, Zalaegerszegről, Berettyóújfaluból is.
A jól megválasztott témák nagy sikert arattak a gyermekek körében.(„Ez az én hazám”, „Lovak” a magyar és lengyel nép életében.)
 
 
Örömmel tapasztaltuk, hogy fontosnak tartották, tartják a gyermekek művészeti nevelését és beküldték szép alkotásaikat. A beérkezett pályamunkák magas színvonalúak. A szakmai zsűri először Lengyelországban értékeli a lengyel gyermekek alkotásaival együtt, majd pedig a megyei zsűri is rangsort állít fel.
 
A kiállítási anyagot a veszprémi Dózsa Iskola versmondó delegációja szállította ki Lengyelországba, ahol április hónapban értékeli a zsűri. Májusban rendezik a kiállítást és a helyi díjkiosztást. A kiállítás több hónapig lesz látható Tarnowban.
 
Az itthoni értékelést és a lengyel és magyar zsűri eredményét, rangsorát a Megyeházán hirdetjük ki szeptember hónapban.
 
Köszönjük, hogy részt vettek a rajzpályázatunkon.
 
 

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30