Accessibility Tools

Veszprém megyei segítség a kárpátaljai viski óvoda felújításához

2011. június 02.
Az elmúlt hét második felében a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke, Polgárdy Imre és a Kormánymegbízotti Kabinet vezetője, Takács Szabolcs a kárpátaljai Visk településen tett hivatalos látogatást.
 
A delegáció tagjai ellátogattak ahhoz az óvodához, melyet a helyi református egyházközösség vásárolt meg több magyar szervezet, köztük a Veszprém Megyei Önkormányzat 1 millió forintos támogatásával, miután az ukrán állam megvételre ajánlotta a létesítményt.
Az óvoda épületét az alapoktól kezdve meg kell erősíteni, hiszen a szakértői vizsgálatok szerint statikailag nem volt megfelelő állapotban. Az óvodába kerülő berendezés, bútorzat valamint a fűtési eszközök teljes mértékben rendelkezésre állnak, egy győri raktárban várakoznak a szállításra. A felújítás alatt álló létesítményben 250 óvodás részéről van igény magyar nyelvű oktatási, nevelésre, de a tervek szerint az intézményben alsó tagozatos általános iskolai osztályok is működnének.
A Veszprém megyei delegáció ígéretet tett arra, hogy a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Kormányhivatal is minden lehetőséget megkeres arra, hogy támogassák az intézmény befejezését. A további együttműködési lehetőségekről valamint a tervekről kerekasztal beszélgetés keretében egyeztetett az alelnök és a kabinetvezető a viski polgármester, a helyi lelkész, az óvodai munkákat irányító lelkészi gondnok valamint a Viski Zöld Falusi Turizmus Szövetség vezetőjének társaságában.

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30