Accessibility Tools

Rendkívüli közgyűlés a Megyeházán

2011. június 03.
A Veszprém Megyei Közgyűlés május 31-én rendkívüli munkaülést tartott a Megyeházán. A képviselők az ülés megkezdése előtt a közelmúltban elhunyt Mádl Ferencre emlékeztek.
 
Az ülésen döntés született arról, hogy a megyei önkormányzat alszámláján eddig összegyűlt 55 millió forintot, a vörösiszap sújtotta településeknek utalják: 70%-ban Devecser, 20%-ban Kolontár és 10%-ban Somlóvásárhely részesül az összegből. A Sümegtől átvett Kisfaludy gimnáziumon belül működő alapfokú művészetoktatási intézményben ősztől az eddigi 200 helyett 150 diákot fogadnak. A pápai Türr gimnázium kollégistái ősztől birtokba vehetik a felújított Acsády kollégiumot, az acsádys kollégisták elhelyezéséről Pápa város önkormányzata gondoskodik. Ezzel a megyei önkormányzat az év második felében várhatóan nyolcmillió forint megtakarítást érhet el. A közgyűlés két megyei tulajdonú ingatlant jelölt ki értékesítésre: a 29 millióra becsült Kővágóörs-pálkövei üdülőt, valamint a Petőfi Színház által használt, 83 millióra értékelt díszletraktárt. Lasztovicza Jenő elnök hangsúlyozta: csak akkor értékesítik az ingatlanokat, ha az önkormányzat anyagi helyzete azt indokolttá teszi.
A képviselők elfogadták a Csolnoky Ferenc Kórház múlt évéről szóló beszámolóját is. Az intézmény a tavalyi évet 623 millió forintos hiánnyal zárta. Döntés született arról is, hogy közbeszerzési eljárást írnak ki 1,4 milliárd forint értékben folyószámlahitel felvételére.
A megyei önkormányzat pályázatot nyújt be négy szociális intézménye, Dáka, Peremarton, Külsővat és Lesencetomaj energetikai felújítására. A beruházás teljes költsége 728 millió forint, amelyből a megye 109 millió forint önrészt vállal.
A képviselők megválasztották a Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság új külső tagját is Kósa Kornél személyében.

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30