Accessibility Tools

A Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház vendégjátéka a Veszprémi Petőfi Színházban

2011. június 03.
A Veszprém Megyei Önkormányzat nemzetközi kapcsolatainak szakmai elmélyülését reprezentálandó az európai hírnevű sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházat látta vendégül a veszprémi Petőfi Színház. A teátrum kiemelt törekvései között szerepel a határon túli magyar színházakkal történő szoros kapcsolattartás, nyilatkozta Oberfrank Pál igazgató. Az előadást Kovács Norbert, a Veszprém Megyei közgyűlés alelnöke is megtekintette.
 
A testvérmegyei színtársulat Ion Luca Caragiale: Karnebál című produkciójával vendégszerepelt. A Karnebál változatos szerelmi bonyodalmak, csalások és félreértések-szülte helyzetek sokasága által rántja le a leplet a 19. század végi Bukarest lepukkant külvárosi világáról. A helyszín egy borbélyüzlet, később egy külvárosi bálterem, a szereplők pedig jellegzetes példái annak a népségnek, mely franciásan affektál ugyan, de a civilizációból semmi más nem ragadt rá, csak az olcsó parfüm, amivel bárdolatlanságát igyekszik leplezni. Az előadás rendezője ASlexandru Dabija a bukaresti Odeon Színház vezető rendezője, tagja annak a rendező generációnak, melynek munkássága nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a romániai színjátszás mára Európa egyik legjelentősebb színházi kultúrájává váljék.

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30