Accessibility Tools

Negyvenéves a sümegi pszichiátriai osztály

2011. július 08.
Négy évtizednyi munkára emlékeztek vissza július 7-én, a Sümegi Kórházban rendezett jubileumi ünnepségen. Az egészségügyi részleg régi és jelenlegi dolgozóit Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte.
A Veszprém megyei egészségügyben semmi sem úgy történik, mint az ország más pontjain - emlékeztetett dr. Rácz Jenő, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója 2007-re, mikor a lipótmezei elmegyógyintézettel együtt a sümegi osztályt is bezárták, ám a városi és megyei önkormányzat, illetve a megyei kórház összefogásával sikerült megtartani a pszichiátriát.
A centrum jelenlegi vezetője, Lipcsey professzor utolsó tanítványa, dr. Rónai Balázs a múlt tiszteletére hívta fel a figyelmet, majd dr. Györe Gyöngy tartott múltidéző előadást. Az ünnepségen fellépett a Sümeg Cantus Musical Együttes, majd kitüntetések átadására került sor: Sümeg kórházáért oklevelet kapott Mészáros István, Lipcsey Attiláné, Györe Gyöngy orvosok, valamint Barcza Zoltán, Kiss Márta, Cseh Gyuláné és Mester József. Semmelweis-oklevelet Szokoli Lajosné és Bakos Lászlóné, illetve további huszonöten kaptak emlékoklevelet a 40 évvel ezelőtti, az osztály elindításában végzett munkájukért.

A sümegi kórház 1879-ben nyitotta meg kapuit, míg a pszichiátriai osztály majd egy évszázaddal később, 1971-ben indult el. Az első osztályvezető és egyben iskolaalapító főorvos dr. Lipcsey Attila volt.

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30