Accessibility Tools

Veszprém megye pozsonyi bemutatkozása

2014. február 10.

Szlovákia legnagyobb turisztikai kiállítását az ITF Slovakiatour idegenforgalmi szakvásárt 2014. január 30. és február 2. között rendezték meg Pozsonyban, immár a jubileumi, 20. alkalommal. A 36 000 m2-en 29 országból összesen 756 kiállító vett részt az ITF Slovakiatour és a gasztronómiai tematikájú Danubius Gastro kiállításokon.

A szervezők tájékoztatása szerint a kiállítás négy napja alatt 75000 látogató kereste fel a turisztikai, a gasztronómiai és a társult kisebb kiállítások standjait.

A Nyitra Megyei Önkormányzat meghívásának eleget téve a Veszprém Megyei Önkormányzat képviseletében a Hivatal munkatársai, Balajthy Zsuzsanna és Zsebe Péter január 31. és február 2. között vettek részt a szakmai bemutatkozáson. Veszprém megye pultja Nyitra megye kiállítói területének részeként, annak nemzetközi kapcsolatait reprezentálva kapott helyet. A megye meghívására a Veszprém Megyei Utazás Kiállításon történő nyitrai részvétel viszonzásaként került sor.
A zord időjárás miatt a tavalyihoz képest valamivel kevesebb vendég kereste fel a pavilont, a Veszprém megye iránt érdeklődők közül azonban sokan konkrét kérdéssel fordultak a standszolgálatot ellátókhoz. A látogatók közül legtöbben az aktív turizmus, a kerékpárutak, illetve a kerékpározással kapcsolatos lehetőségek, szálláshelyek iránt érdeklődtek. Sokan kértek termálfürdőkről, wellness lehetőségekről és balatoni üdülésről szóló információt is. A Hivatal munkatársai a megyénkről szóló, korábban kiadott magyar és angol nyelvű általános és tematikus kiadványokkal, térképpel illetve a településektől kapott anyaggal, valamint országos és regionális szlovák nyelvű prospektusokkal várták a látogatókat.
Magyarország egyre népszerűbb úti cél a szlovák vendégek körében, így Veszprém megye iránt is érdeklődés mutatkozott a szlovák fővárosban, hiszen két órás autóúttal a pozsonyiak számára a Balaton, a Bakony akár egynapos kirándulásra is alkalmas helyszínt jelenthet.

A Nyitra Megyei Önkormányzat Nemzetközi Kapcsolatok és Turizmus Osztályának munkatársai megerősítették, hogy a partnerkapcsolatot a jövőben is folytatni kívánják.

 

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30