Accessibility Tools

Badacsonytördemic

2015. szeptember 03.

Az augusztusi országos ünnepkör Badacsonytördemicen azt jelenti, hogy idén immár tizenkettedik éve rendezték meg a Badacsonyi szürkebarát- és szürkemarha ünnepet.

 Fenyvesi Zoltán, aki részt vett a rendezvényen, nem csak helyi ismerősöket üdvözölhetett, hiszen a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnökeként már volt alkalma elkísérni a tördemicieket Jász-Nagykun-Szolnok megyébe. Üdvözlő beszédében is éppen ezt emelte ki, hogy Badacsonytördemicnek köszönhetően két ilyen távoli megye között is szoros, baráti lehet a kapcsolat. Ám amíg az Alföldön a birkapörkölt a favorit, az ottani vendégek, Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnökének vezetésével itt, a Balaton-felvidéken a szürkemarhából készült ételekkel ismerkedhettek. A mellé járó jóféle nedű mi lehetett volna más, mint Badacsonyi szürkebarát, amely fajtából mint minden évben, ezúttal is versenyt rendeztek. A kétnapos ünnepbe számtalan programot illesztettek, most tartották a Badacsony könyv bemutatóját, díszpolgári címeket adtak át (Péczer Sándor, illetve posztumusz Ferencz Kálmán), Kovács Lászlónét és Mester Istvánnét köszöntötték gyémántdiplomájuk átvétele alkalmából, továbbá elismerést vehetett át Szabó Csaba, a Tördemic Néptáncegyüttes szakmai vezetője.

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30