Accessibility Tools

Kevés gyerek – nagy káosz

2015. október 13.

Kamarai tanévnyitó

Úgy alakult, hogy egy héttel ezelőtt a Veszprém Arénában bemutatkozott több mint ötven megyei szakképző intézmény, most meg szakképzési tanévnyitót tartott a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Mint Markovszky György, a VMKIK elnöke köszöntőjében elmondta, a kamara igyekszik hozzájárulni a tisztulási folyamathoz, amelynek eredményeképpen a szakmát szerető és ismerő, éppen ezért a munkaerőpiacon jó eséllyel induló fiatal felnőttek hagyhatják el az iskolákat. Most minden szinten szakemberhiány van, olyannyira, hogy már a GDP szükséges növekedése is veszélybe kerülhet, ugyanakkor változatlan a tendencia: az egyre kevesebb fiatal akkor is a felsőoktatásba tart, ha az előtanulmányai erre nem teszik alkalmassá. Az előző tanév befejezése óta megint sok minden változott; a szakképző intézmények jó részénél a fenntartó, a jogszabályi környezet, országosan alakulóban van 44 szakképző központ. Veszprém megyében két szakképző centrum, a veszprémi és a pápai kezdte meg működését. A tanulószerződések és a gyakorlati képzőhelyek számát tekintve megyénk az országos átlagnál jobban áll, a kamara azt ígéri, 2018-ra a tanulók 70 százalékának tud képzőhelyet biztosítani.

 

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30