Accessibility Tools

Veszprém Megyei Önkormányzat ünnepi megemlékezés

2016. december 16.

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése alakuló ülésének huszonhatodik évfordulója alkalmából tartottak ünnepi megemlékezést 2016. december 15-én a megyeháza Szent István termében.


Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke köszöntő beszéde után elismerések átadása következett. Minden évben hagyományosan december 15-én adják át a Veszprém Megye Érdemrendje kitüntetést, melynek odaítéléséről az Ügyrendi Bizottság javaslata alapján a megyei közgyűlés jogosult határozni. Idén a kitüntetést Dr. Horváth Ottó, a Pannon Egyetem Mérnöki Kar Kémia Intézetének igazgatója kapta, melyet Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és Tábori Ferenc az Ügyrendi Bizottság elnöke adott át.
A közgyűlés javaslatára Polgárdy Imre, a közgyűlés elnöke Pro Comitatu megyei díjat adományozott Dr. Molnár Dániel háziorvosnak, Kovács Endre fotóművésznek, és néhai Háhn Károlynénak a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal volt közszolgálati tisztviselőjének, aki posztumusz Pro Comitatu megyei díjat kapott, melyet férje és fia vett át.
Az ünnepi megemlékezésen színvonalas előadást tartott a Szilágyi Harangegyüttes, valamint Mikus Adrienn hárfaművész, Farkas András énekművész és Felföldi Gábor, a Pannon Egyetem kulturális referense.
Az esemény zárásaként a Légierő Zenekar karácsonyi hangulatot idéző ünnepi műsorát követően Polgárdy Imre elnök, valamint Takács Szabolcs kormánymegbízott közösen koszorúzták meg az alakuló ülés emléktábláját. Az ünnepség befejezéseként Polgárdy Imre pohárköszöntőjében gratulált a kitüntetteknek és minden jelenlévőnek Kellemes Ünnepeket kívánt.

Galéria:

unnepi

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30