Accessibility Tools

Veszprém megye bora 2020

2020. október 09.

Ismét megválasztották Veszprém megye borait. A zsűri 38 borminta közül egy balatonszőlősi száraz fehérbort és egy nemesvitai száraz vörösbort talált a legjobbnak. A Sóskút Selection és a Rókalikak egy évig viselhetik a Veszprém Megye Bora címet. 

A Veszprém megye bora versenyt 2011-ben indította útjára a kormányhivatal és a megyei önkormányzat azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a megye történelmi borvidékeire, az itt gazdálkodó borászokra- emlékeztetett az eredményhirdetésen Takács Szabolcs megyei kormánymegbízott.

A megyebor versenyhez kapcsolódó borbírálatot Somlóvásárhelyen tartották még a nyár folyamán a Csordás-Fodor pincészetben, amatőr borkedvelők és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökének részvétele mellett- erről már Polgárdy Imre a megyegyűlés elnöke szólt.

A kiválasztott borok egy éven keresztül főleg protokoll célokat szolgálnak majd a kormányhivatalnál és a megyei önkormányzatnál.

Balatonszőlősi termőterületről származik az a 2018-as évjáratú Sóskút Olaszrizling, amely a fehérborok között a Veszprém Megye bora címet viselheti egy éven keresztül. A nedű hagyományos fahordós erjesztéssel készült a Figula pincészetben és majd egy éves palackos érlelést követően kerül forgalomba. A fehérbor a rizlinges karakter, a rezeda és keserűmandula ízjegyek mellett egy különlegességet még biztosan tartogat.

Vörösbor kategóriában a nemesvitai Csali szőlőbirtok Rókalikak nevű bora nyerte el a Veszprém megye bora címet. A szintén 2018-as évjáratú testes cabernet sauvignon 8 hónapos érlelést kapott három fajta hordóban, kitűnő választás sültek és vörös húsok mellé kísérőként.

megyebor1 megyebor2
   
megyebor4 megyebor5
   
megyebor3  

 

        

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30