Accessibility Tools

Legjobbak a legjobbak között

Száraz vörösbor kategóriában az Aklan Családi Pince „Cabernet Franc” (2020) bora, míg száraz fehérbor kategóriában a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet „Zenit” (2022) bora nyerte el a 2023. évi „Veszprém Vármegye Bora” kitüntető címet.

Az erről szóló elismerő oklevelet Polgárdy Imre a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és Takács Szabolcs Veszprém Vármegyei Kormányhivatal főispánja közösen adták át a nyertes borászatok számára az Aklan család lesencetomaji birtokán és a badacsonyi kutatóállomáson.

A „Veszprém Vármegye Bora” versenyt még 2011-ben hívta életre a kormányhivatal és a vármegyei önkormányzat azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a vármegye történelmi borvidékeire és az itt élő borászok értékteremtő munkájára.

A boros megmérettetésre érkezett nedűkből társadalmi zsűri választotta ki a két kategória legjobbjait.

KÉPGALÉRIA

Bakonyi Lokálpatrióták Fesztiválja

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat „ A Bakony a mi otthonunk” című TOP-os projektje keretében rendezték meg Zircen a Bakonyi Lokálpatrióták Fesztiválját.

A program főzőversennyel indult a futballpálya melletti területen, majd helyi és térségi előadók váltották egymást a színpadon. Fellépett a többi között a várpalotai Cserregő néptáncegyüttes, a Lókúti Szent Mihály Kórus valamint a Zirci Városi Vegyeskórus. A fesztiválra érkezőket helyi termelők és kézművesek kirakodóvására is fogadta.

A vendégeket Polgárdy Imre a vármegyei közgyűlés elnöke és dr. Kovács Zoltán a térség országgyűlési képviselője köszöntötte. Polgárdy Imre kiemelte: a fesztivál a Veszprém vármegyei identitás tudatosságára, a közösségfejlesztésre, a kulturális értékek, helyi termékek, hagyományok bemutatására épül azon értékteremtő és értékőrző közösségek bevonásával, amelyek hozzájárulásukkal a vármegye identitását erősítik.

zirc1

zirc2

zirc3

zirc4

zirc5

zirc6

zirc7

zirc11

zirc13

VESZPRÉM MEGYE ÉRDEMRENDJE

FELHÍVÁS

Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése „A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2013. (II. 20.) önkormányzati rendelete a Veszprém Megyei Önkormányzat megyei díjainak adományozásáról” című rendelettel döntött díjainak adományozásáról.
A rendelet 2. § (1) bekezdése alapján „VESZPRÉM MEGYE ÉRDEMRENDJE (továbbiakban: Érdemrend) kitüntetés adományozható a megye életében a közösség javára kifejtett kimagaslóan és tartósan eredményes tevékenység, valamint a megye fejlődése, gyarapodása és hírnevének öregbítése érdekében kifejtett tevékenység elismerésére.” Bővebben...

Fontos témák a vármegyegyűlés előtt

Egyhangú döntéssel fogadta el a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése a Vármegyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2022. évre vonatkozó szóló beszámolóját.

Elköszönt a vármegyei testülettől a nyugdíjba vonuló Katona János alezredes, a MH. Légierő Zenekar korábbi vezetője, valamint Dányi Béla tű. dandártábornok, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

A vármegyei közgyűlésen bírósági ülnököket választottak, letette képviselői esküjét a közgyűlés új tagja, Polt Balázs.

Döntöttek a képviselők a Veszprém Vármegyei Önkormányzat, a Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal és a Veszprémi Érseki Főiskola között kötendő háromoldalú együttműködésről, de a napirendek között szerepelt a vármegye gazdasági és agrárgazdasági helyzete is.

KÉPGALÉRIA

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30