Accessibility Tools

Skip to main content

Alsó-Ausztriai vendégek a Megyeházán

2011. október 10

Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke október hatodikán hivatalában fogadta Wolfgang Juterschniget az Alsó Ausztriai tartomány ifjúsági és oktatási vezetőjét és Anton Kainrathot, „Laa Thaya” körzet ifjúsági felelősét.

A megbeszélés során az alelnök hangsúlyozta az ifjúsági kapcsolatok jelentőségét, fontosságát, hiszen rájuk számítunk a jövő építésében. A megyeházi látogatást követően a delegáció Tihanyban tárgyalt a Tihanyi Hajós Egylet vezetőivel nyári és téli sporttáborok szervezéséről. A tanácskozásokon részt vett dr. Gálffy István tiszteletbeli konzul is.
Ezt követően az ifjúsági referensek kölcsönösen tájékoztatták egymást aktuális ifjúsági programokról. Mindkét helyszínen - Veszprém megyében és Alsó-Ausztriában is - nagy hangsúlyt kapott az egészséges életmód és a káros szenvedélyek elleni felvilágosító munka. Más eszközökkel, de sok hasonló elemmel folyó munkát továbbfejlesztésre érdemesnek találták és megállapították, hogy e program egy későbbi közös ifjúsági projekt része lehet, mind az oktatóként résztvevők, mind a fiatalok számára. Bemutattuk számukra a nagy sportágválasztó, az óvodai egészségnevelő program eredményeit és az aktuális szeptember hónapban lezajlott eseményeket is. A vendégek meghívták Veszprém megye ifjúsági delegációját a 2012. évi ifjúsági nemzetközi táborba, Tullnba.

Összes hír 2009-től napjainkig