Accessibility Tools

Skip to main content

Megyei elismerések a nemzeti ünnep alkalmából

2022. március 16

A Veszprém Megyei Önkormányzat és Csabrendek Nagyközség Önkormányzata közös ünnepség keretében emlékezett az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulójára.

Az ünnepi programok sora szentmisével kezdődött, majd a résztvevők megkoszorúzták Oszterhuber Péter Antal honvédszázados emléktábláját a templom szomszédságában.

A megemlékezés a helyi művelődési házban folytatódott, ahol előbb Molnár László Csabrendek polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Navracsics Tibor kormánybiztos mondott ünnepi beszédet.

A nemzeti ünnep alkalmából megyei elismeréseket adott át Polgárdy Imre a megyei közgyűlés elnöke és Tábori Ferenc az Ügyrendi Bizottság elnöke.

A Veszprém Megye Önkormányzat Közgyűlésének döntése alapján dr. Májer János, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Badacsonyi Kutató Állomás immár nyugalmazott intézetigazgatója, tudományos tanácsadója Veszprém Megye Érdemrendje kitüntetésben részesült, dr. Nagy Zoltán az ajkai Magyar Imre Kórház főigazgatója, szülész-nőgyógyász főorvosa pedig Pro Comitatu megyei díjat vehetett át.

Az ünnepi műsorban a helyi általános iskola ötödik osztályos diákjai működtek közre, valamin „Zúg március” címmel zenés irodalmi műsort hallhatott a közönség Vadkerti Imre és művésztársai tolmácsolásában.

megye gallery

Összes hír 2009-től napjainkig