Accessibility Tools

Skip to main content

A megyegyűlés előtt a közbiztonsági helyzet

2024. május 15

Munkaülést tartott szerdán a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése. A vármegyei rendőrfőkapitány 2023.évre szóló beszámolóját egyhangú szavazással fogadta el a testület. Dékány Balázs rendőr-dandártábornok a vármegyei képviselőknek a többi között elmondta: 2023-ban csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, a nyomozáseredményességi mutató tovább nőtt, csökkent a halálos kimenetelű közúti közlekedési balesetek száma, de kiemelte azt is, tavaly több mint félezer EKF program biztosításában vettek részt a rendőrök.

Szintén egyhangú szavazással fogadta el a vármegyegyűlés a katasztrófavédelmi igazgató 2023. évi beszámolóját. dr. Csillag István tűzoltó ezredes szóbeli kiegészítésében elmondta, az elmúlt évben a vármegyében 2516 káresemény történt, ebből 588 tűzeset, 1928 műszaki mentés volt. Kéménytűz 65 esetben történt, tűzeset következtében pedig 16 fő sérült meg és 4 fő hunyt el, emellett Csillag István szólt az igazgatóság keretében megvalósult technikai és infrastrukturális fejlesztésekről is.

A napirendek között szerepelt a többi között döntés a Bakony Charta Egyesülettel történő együttműködési megállapodás megkötéséről, beszámolót fogadtak el a képviselők a vármegyei környezetvédelmi program elmúlt évi alakulásáról, az Önkormányzati Hivatal 2023.évi tevékenységéről valamint a 2023. évi költségvetés végrehajtásáról.

Összes hír 2009-től napjainkig