Accessibility Tools

Skip to main content

Közösség, együttműködés, kölcsönösség-

2024. május 29

Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Vármegyei Önkormányzat és a Bakony Charta Egyesület

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése május 15-i ülésén fogadta el azt a határozatot, amelynek értelmében kötött most együttműködési megállapodást a Veszprém Vármegyei Önkormányzat és a 2023-ban alakult Bakony Charta Egyesület. Az erről szóló dokumentumot Polgárdy Imre a vármegyei közgyűlés elnöke és Antal Zsuzsanna a szervezet elnöke látták el a kézjegyükkel.

A Bakony eddig méltatlanul hátrányos helyzetben volt a hazai idegenforgalomban, fontos, hogy végre meg tudjon jelenni a turisztikai palettán, az egyesület pedig olyan munkát végezhet a jövőben, amelynek köszönhetően javulhat a térségben élők életminősége is- hangsúlyozta az aláíráson Polgárdy Imre.

A 2023-ban alakult egyesület 25 alapító taggal és 35 taggal működik jelenleg, szervezetük tagjai pedig a Bakony területére vonatkozóan a turizmus fókuszú terület- és térségfejlesztésben hisznek- erről már Antal Zsuzsanna szólt. A Bakony Charta Egyesület elnöke jelezte: a Bakony egy nem menedzselt turisztikai térség, vagyis nincs olyan szervezeti egysége, amely egységes márkaként vinné piacra a négy vármegyét átfogó desztinációt. Egyesületük most ez a folyamatot hivatott elindítani- hangzott el az aláírás alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Összes hír 2009-től napjainkig