Accessibility Tools

Megújult barokk belváros Sümegen

2011. október 25.

A közelmúltban százhúszmillió forintot meghaladó fejlesztés jóvoltából szépült meg Sümeg történelmi belvárosa a posta épületének környékén, mintegy ötszáz méteres szakaszon. A Közép-dunántúli Operatív Program keretében támogatott fejlesztést október 23-án ünnepélyes keretek között adták át. A beruházás során sor került az utcai burkolat felújítására, új utcabútorok, kerékpártartók, kandeláberek és szeméttárolók kihelyezésére, valamint zöldterület kialakítására és fiatal fák ültetésére is.

A fejlesztés jelentőségét méltatta Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke is. Az átadáson a város elöljárói és a munkálatokat kivitelező vállalkozás vezetője mellett részt vett a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács korábbi elnöke is.
A köszöntők után szalagátvágással adták át hivatalosan a megszépült útszakaszt a lakosság részére. A barokk belvárosi utcát teljes hosszában szeretnék megújítani, amelyre várhatóan a beruházás második üteme nyújt majd lehetőséget. Ez a fázis az előzetes becslések szerint mintegy kétszázmillió forintba kerül és az önkormányzat pályázat útján szeretné a fedezetet biztosítani.
A belváros megszépülése szervesen illeszkedik Sümeg turisztikai koncepciójához, amely a méltán népszerű vár látogatóit a szintén megújult püspöki palotába és a barokk belvárosba is szeretné hosszabb időre invitálni.

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30