Accessibility Tools

Megújul a sürgősségi ellátás a megyei kórházban

2011. november 18.
A sürgősségi ellátás fejlesztése kapcsán zajló beruházások bemutatása érdekében helyszíni bejárásra invitálta a sajtó képviselőit a Csolnoky Ferenc Megyei Kórház vezetése november 17-én, Veszprémben. A szemlén a tulajdonos megyei önkormányzat részéről jelen volt Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke, Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, valamint Takács Szabolcs, kabinetvezető, a megyei kórház igazgatóságának elnöke is.
Közel félmilliárd forintból, 90 milliós tulajdonosi hozzájárulással 980 négyzetméteres felületen újul meg a Megyei Csolnoky Ferenc Kórház sürgősségi ellátó részlege. közölte dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott a bejárás során.
Az intézmény megújuló részlegein a kórház vezetői kalauzolták végig a sajtó képviselőit Rövidesen átadják az első ütemben már elkészült sürgősségi betegellátó osztályt, a gyermekambulanciát, a radiológiai osztályt, az ideiglenes helyen működő sürgősségi osztályt, az A és a D épületeket összekötő folyosót, valamint az audiológiát is.
A megyei kórházban naponta 200 feletti beteget fogadnak a sürgősségi ellátás keretében – közölte dr. Márton Dezső főorvos. A 21. században természetessé vált kívánalom szerint egyre több beteg veszi igénybe ezt a szolgáltatást, itt az egyes szakterületek sürgősségi ellátásban jártas szakemberei döntenek arról, milyen kezelést kapjon a páciens.
Világújdonság, nincs még egy ilyen Magyarországon – közölte dr. Szántó Tamás főorvos a radiológiai osztályon, ahol bemutatták az új, mobil röntgenkészüléket. A teljesen automatizált gépet wifi-összeköttetéssel látták el, az orvos a felvételt pár percen belül láthatja a monitorán. Az építészeti munkálatokkal egy hónap múlva elkészülnek, majd ezt követően néhány hónappal a betegek is használatba vehetik az új részleget – mondta el dr. Dávid Gyula orvos igazgató.

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30