Accessibility Tools

Veszprém Megyei Utazás Kiállítás 15. alkalommal

2012. április 12.

A Megyeházán tartott sajtótájékoztatón Lasztovicza Jenő, a Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy a 15. alkalommal idén egy új helyszínen jelentkezik az eddigi évektől eltérően több külföldi kiállítóval az Utazás Kiállítás. Ismét jelen lesznek Veszprém megye testvérmegyéi is: Kovászna és Nyitra megyék.

A Veszprém Megyei Utazás Kiállítás bír a legrégebbi hagyományokkal. Lasztovicza Jenő úgy nyilatkozott talán a sikeresség záloga az is, hogy évről évre egyre több erőfeszítéssel ugyan, de megőrizték a rendezvény ingyenes látogathatóságát. Ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy az elmúlt években több mint ötezren voltak kíváncsiak a kiállításra.
Idén is színes programok várják az érdeklődőket, amelyek szintén ingyenes elérhetőek: lesz kisvonat, a gyerekeket a „Fény” Egyesület játszóháza és lufis meglepetések várják.
Az idei kiállítás középpontjában a hangulatos tengerparti város, a horvátországi Opatija lesz, amely több mint 15 éve áll testvérvárosi együttműködésben Balatonfüred városával. A fürediek fotóélményeiből egy különleges, Abbáziát bemutató, az Adria parti város különleges hangulatát felidéző, magas színvonalú fotókiállítás készült, amelyet az Utazás Kiállítást megelőző napon 2012. április 13-án 11 órakor a Megyeháza Szent István termének előterében kerül megnyitásra, hogy közösen hangolódhassunk a vásárra.
Balajthy Zsuzsanna turisztikai referens tájékoztatta a sajtót a megye idei marketing tevékenységéről, amelynek keretében beszámolt a turisztikai térkép és az „Üdülési, kirándulási ajánlatok Veszprém megyében 2012” kiadványok megjelentetéséről.
A Hungexpóhoz hasonlóan a veszprémi vásár témája is a sport, amelynek jegyében a „Veszprém megye az olimpiákon” c. kiállítás kerül bemutatásra az Utazás Kiállítás helyszínén.
Az utazás kiállítás szombaton 10-18 óra között lesz látogatható, illetve 11 órakor kerül sor a hivatalos megnyitóra, míg vasárnap 10-16 óra között várja az érdeklődőket.

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30