Accessibility Tools

Öröm Karakószörcsökön

2015. szeptember 03.

Veszprém megyében, ha valaki meghallja a Karakószörcsök nevet, a településről, még ha nem is különösebben sportbarát, azonnal a foci jut eszébe. 

Igaza is van, a helyi sportegyesület évtizedek óta folyamatosan működik, lelkes focistái 2012-ben még egy bajnoki győzelmet is bezsebeltek. Megnézi az ember a település adatait, és elámul: alig több mint háromszázan lakják a falut. Mintapéldája az élni akaró kistelepülésnek. Felújítanak, parkosítanak, a játszótér megfelel az uniós előírásoknak, hozzáférhető a közösségi internet. Vannak reális tervek, amelyeket rendre megvalósítanak, a fiatalok lelkesedéséhez is előteremtik a szükséges forrást, bár nem mindig elég a képviselőtestület felelősségérzete. Ilyen eset volt, hogy szükségessé vált az egyéb külső programokat is szolgáló sportöltöző felújítása. Jókor jött a MB rendelet, amely éppen sport infrastruktúra-fejlesztésre, felújításra nyújtott pályázati lehetőséget. A második fordulóban ugyan, de sikerült megnyerni a 80 százalékos támogatást, így megvalósulhatott a felújítás és a bővítés. Az idei falunapon történt meg az ünnepélyes átadás, a nemzeti szalagot együtt vágta át a polgármester, Szabóné Piriti Márta és Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. Az örömteli eseményhez a veszprémi születésű sporttárs, Csík Ferenc válogatott labdarúgó is gratulált.

 

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30