Accessibility Tools

Tapolca – Bogányi koncert

2015. szeptember 03.

Tapolcán, a Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébánia búcsúján mutatkozott be -Budapest után második alkalommal- a Bogányi zongora.

A plébánia udvarán, kertjében ötszáz ülőhelyet alakítottak ki, és még száz állóhelyre is szükség volt, hiszen hatalmas érdeklődés előzte meg Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt – Díjas zongoraművész szólókoncertjét. Mivel az időjárás közbeszólt, a meghirdetett három részből kettőre kerülhetett sor: az első részben Chopin, a másodikban Liszt darabokkal ajándékozta meg közönségét a világ egyik legjobb zongoristája. Bogányi Gergely idén januárban mutatta be a nevét viselő, több mint tíz éven át fejlesztett zongorát, amelyen most Tapolcán is játszott. Ott ült a koncerten Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke is, aki szerint az új zeneszerszám látványra kellemes, esztétikus, a hangzása pedig rendkívüli élményt adott. Valószínűleg a többi vendég is hasonló véleményen volt, hiszen az időjárás miatt rövidebbre szabott előadás is óriási sikert aratott a vizek városában.

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30