Accessibility Tools

Skip to main content

Ülésezett a megyei közgyűlés

2012. február 16

Ez évi első munkaülését tartotta a Veszprém Megyei Közgyűlés február 16-án, a Megyeháza Szent István termében. A képviselők tizenöt napirendi pontot tárgyaltak. Egyhangúlag fogadták el az önkormányzati hivatal alapító okiratának módosítását, majd határoztak a közgyűlés tisztségviselőinek és tagjainak juttatásairól szóló önkormányzati rendelet módosításáról is, melynek értelmében jelentősen csökkentették a képviselői juttatásokat.

A közelmúltban a megyei önkormányzatok feladatai vonatkozásában jelentős jogszabályváltozások történtek, így indokolttá vált a Szervezeti és Működési Szabályzat teljes körű felülvizsgálata. Az ezzel kapcsolatos előterjesztést és a 2012. március 1-től hatályos egységes szerkezetbe foglalt szöveget is elfogadták a közgyűlés tagjai. A továbbiakban elfogadásra került az önkormányzat 2012.évi költségvetése, valamint az Állami Számvevőszék, pénzügyi helyzet ellenőrzéséről szóló jelentése is.
A Közép-dunántúli Regionális Területfejlesztési tanács 2011.évi beszámolójához, a Regionális Fejlesztési Ügynökség részéről Mészáros Tamás fűzött szóbeli kiegészítést, amelyben hangsúlyozta, a képviselők elé került beszámoló időközben már kiegészült a könyvvizsgálói jelentéssel.
A közgyűlés tagjai Mayer Andrástól, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. koordinációs főmérnökétől hallhattak tájékoztatást Veszprém megye közúthálózatának várható fejlesztéseiről. A szakember hangsúlyozta: a nyolcas főutat érintő hajmáskéri csomópont kiépítésére a forrás rendelkezésre áll, a további hét, többek között a 82-es és 71-es utakat érintő kivitelezések forrásaira pályázni fognak. A Várpalotai elkerülő szakasz kiépítését az uniós eljárásrendnek történő megfelelés, valamint a megvalósíthatósági tanulmány elkészítése és a környezetvédelmi szakhatósági engedélyek beszerzése késleltette.

Összes hír 2009-től napjainkig