Accessibility Tools

„Értékeled? – Érték Veled!”

eretek

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat országos döntővel végződő vetélkedőt hirdet 7-8. osztályos tanulók számára.

Az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával megvalósuló vetélkedőre Veszprém vármegye általános iskoláinak 7-8. évfolyamos diákjaiból álló 4 fős csapatok és felkészítő tanáruk jelentkezését várjuk. Egy intézmény több csapattal is nevezhet, egy csapatot különböző évfolyamok diákjai is alkothatnak. Bővebben...

REGISZTÁCIÓS LAP

Karácsonyi meglepetések gyerekeknek

A Veszprém Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány döntése értelmében idén a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztálya, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltsége valamint Veszprém Megyei ÉFOÉSZ Közhasznú Egyesülete (Tapolca) részesült kiemelt támogatásban karácsony közeledtével.

A kuratórium közel 1.300.000 Ft értékben állított össze igényes, többek között kifestő könyvet, színes ceruza készletet, karácsonyi plüss figurát és ünnepi tollakat tartalmazó ajándékcsomagokat, melyeket a veszprémi kórház Csillag-termében adtak át ünnepélyes keretek között Tábori Ferenc és Horváth Ernő kurátorok az intézmények megjelent képviselőinek.

Ebben az évben a Haribo Hungária Kft. is csatlakozott a kezdeményezéshez és 750 csomag  gumicukrot ajánlott fel a jótékonysági program keretében, mintegy 250.000 Ft értékben.

A Veszprém Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítványt a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése hozta létre 1990-ben, azóta közfeladatot ellátó kiemelten közhasznú szervezeteként működik. A több, mint 30 éve működő szervezet évről évre hagyományosan támogatást nyújt a hátrányos helyzetű fiatalok számára és az elmúlt évek során számos egyesületet és civil szervezetet, valamint fiatalokkal foglalkozó intézményt támogatott. Továbbá a közalapítvány 5. éve táboroztat Veszprém és Kovászna megyei hátrányos helyzetű gyermekeket a csopaki üdülőfaluban.

korhaz2022 1

korhaz2022 2

korhaz2022 3

korhaz2022 4

korhaz2022 5

korhaz2022 6

korhaz2022 7

Ünnepélyes nyilatkozat

Együttes ülést tartottak a Megyeházán Somogy, Veszprém és Zala Vármegyei Önkormányzatok valamint Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzat közgyűlései. A 2023-as Európa Kulturális Fővárosa programév alkalmából ünnepélyes nyilatkozatot is elfogadtak a testületek. A dokumentumban a többi között rögzítették a felek, hogy együttműködnek a régió sikere érdekében.

A megyegyűlési elnökök, a veszprémi polgármester, a területfejlesztési miniszter valamint a négy közgyűlés valamennyi képviselője is aláírta azt az ünnepélyes nyilatkozatot, melyet egyhangúlag fogadtak el a testületek az együttes ülés alkalmával.

Önmagában a tény, hogy a négy közgyűlés ünnepélyes ülésen tesz hitet az EKF kezdeményezés eszménye mellett üzenet Magyarországnak és Európának- hangsúlyozta Navracsics Tibor.

A területfejlesztési miniszter szerint az Európa Kulturális Fővárosa Program egy jelentős kísérlet a közigazgatási határok átjárhatóvá tételére, de arra is, hogy ne csak ilyenkor találjuk meg egymást, hanem együtt építsünk közös jövőt.

Pál Attila a Zalai, Biró Norbert a Somogyi valamint Polgárdy Imre a Veszprém Vármegyei Önkormányzat közgyűlési elnökei hozzászólásaikban is méltatták a négyoldalú együttműködést.

Az ülésen elhangzott az is, az EKF program keretében Veszprém vármegyét illetően összesen 273, a régiót érintő kulturális és infrastrukturális projekt elem valósulhat meg több mint 8,5 milliárd forint elnyert régiós támogatással.  Ezen felül minden járásszékhely egységesen 50 millió forint támogatásban részesült.

nyilatkozat

 

32 éve alakult meg a megyegyűlés

Napra pontosan 32 évvel ezelőtt, 1990. december 15-én alakult meg a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése. Az évforduló alkalmából ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartottak a Megyeházán.

Több mint három évtized után is- rendületlenül hiszünk abban, hogy csakis a közösségért végzett tevékenység visz előbbre, csakis az alázattal végzett munka tesz minket hitelessé megyénk polgárai előtt- így fogalmazott köszöntőjében az alakuló ülés évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Veszprém megyei közgyűlés elnöke, Polgárdy Imre.

Veszprém megye olyan hozzáadott értéket ad az országnak, amely a megyénket és annak polgárait megkülönböztetett jelentőségűvé teszi- hangsúlyozta ünnepi beszédében a területfejlesztési miniszter. Navracsics Tibor arról is szólt, a megye területe sokat változott az idők folyamán, de az itt élő új közösség megerősödött és az új évezredben is meg tudja állni a helyét, meg tud felelni a feladatnak, amely a megye-vármegye ezer éves küldetését is jelentette. Hozzátette: mi jól tudjuk ezer év távlatából, hogy a megye-vármegye volt az, amely megőrizte a magyar államiságot, a magyar mentalitást, kultúrájában, hagyományaiban, kiállásában.

A területfejlesztési miniszter azt is mondta, az EKF Program indulásával, januártól egy újabb közösségépítő tevékenység kezdődik, ami lehetőséget ad arra, hogy megéljük a megyei identitást és hogy Veszprém, a megyei jogú város visszatérjen a megyébe.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Polgárdy Imre a megyegyűlés elnöke közösen koszorúzták meg azt az emléktáblát, amely a megyei közgyűlés, 1990. december 15-i megalakulásának állít emléket.

A Veszprém megyei közgyűlés megalakulásának 32. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen a megyeháza Szent István termében a Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar adott ünnepi műsort Demel Eszter karnagy vezényletével.

mokgalery

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30