Accessibility Tools

Magyar bor mindenkor - megnyílt a Pápai Bornapok 2011.

2011. szeptember 13.
Borászati előadással majd a résztvevő borrendek felvonulásával vette kezdetét a Pápai Bornapok szeptember 9-én. Tálos Tamás, a Magyar Borrendek Országos Szövetségének alelnöke köszöntőjében a magyar bort ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A magyar bornak csodálatos tartalma, értéke van és nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is – fogalmazott az alelnök. A rendezvényen megjelent Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei közgyűlés alelnöke is.
 
Amikor új helyszínen, hosszabb időtávlatra, több borházzal szerveztük meg a bornapokat, sokat vállaltunk, de mégsem kockáztattunk semmit. Hiszen ez a rendezvény egy másik rangos sorozatból, a Somlói Bornapokból nőtte ki magát – fogalmazott dr. Áldozó Tamás polgármester.
A város vezetője köszönetét fejezte ki mind a korábbi Somlói Bornapok, mind a Pápai Bornapok szervezésében aktívan tevékenykedőknek, a somlói borászoknak, akik lelkesen kínálták és kínálják ma is boraikat valamint a pápai borfesztiválon most először résztvevő pincészeteknek a részvételért. A Pápai Bornapok ünnepélyes nyitóceremóniáján a Pegazus Színház művészei biztosították a hangulatot a kiváló magyar borokhoz. A faházakban megjelent a korábban megválasztott, a Fesztivál Bora címet elnyert 2006-os villányi Cabernet Franc is a Wunderlich pincészet kínálatában, és az ínyencek megkóstolhatták Pápa Város Borát is, amely idén egy 2009-es juhfark lett, a Tornai pincészet kínálatából.

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30