Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2023. (II. 22.) önkormányzati rendelete

a Veszprém Vármegyei Önkormányzat 2023. évi költségvetésének megállapításáról

Hatályos: 2024. 02. 17

Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2023. (II. 22.) önkormányzati rendelete

a Veszprém Vármegyei Önkormányzat 2023. évi költségvetésének megállapításáról

2024.02.17.

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotó hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a Veszprém Vármegyei Önkormányzatra, és a Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatalra terjed ki.

2. A 2023. évi költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1)1 A Veszprém Vármegyei Önkormányzat a 2023. évi költségvetés

a)2 működési költségvetési bevételi összegét: 1 199 997 992 Ft-ban,

b)3 működési költségvetési kiadási összegét: 1 173 314 137 Ft-ban,

c) +26 683 855 Ft működési költségvetési egyenleggel állapítja meg, továbbá

d) felhalmozási költségvetési bevételi összegét: 14 536 435 Ft-ban

e) felhalmozási költségvetési kiadási összegét: 41 220 290 Ft-ban,

f) -26 683 855 Ft felhalmozási költségvetési egyenleggel állapítja meg.

(2)4 A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat 2023. évi engedélyezett létszámát 1 főben, a Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal engedélyezett létszámát 29 főben állapítja meg.

3. § (1) A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése a 2. § szerint megállapított működési bevételek és működési kiadások, felhalmozási bevételek és felhalmozási kiadások, kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállalt feladatok szerinti bontásban önkormányzati szinten az 1. melléklet részletezése szerint állapítja meg.

(2) A 2. § szerint meghatározott költségvetési bevételi és kiadási főösszegnek kiemelt előirányzatok szerinti bontását költségvetési szervenként a 2. melléklet részletezésében állapítja meg.

(3)5 A Veszprém Vármegyei Önkormányzat kiadási előirányzatait feladatonként, kiemelt előirányzatonként, kötelező feladatok és önként vállalt feladatok szerinti bontását a 3. melléklet részletezésében 626 266 228 Ft-ban határozza meg.

(4)6 A Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal kiadási előirányzatait feladatonként, kiemelt előirányzatonként, kötelező feladatok és önként vállalt feladatok szerinti bontását a 4. melléklet részletezésében 588 268 199 Ft-ban határozza meg.

(5)7 A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése a felhalmozási kiadási előirányzatokat feladatonként az 5. melléklet szerint 41 220 290 Ft-ban határozza meg.

(6)8 A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése a 6. melléklet 1. pontja szerint az általános tartalék előirányzatát 4 314 970 Ft-ban, a 6. melléklet 2. pontja szerint a céltartalék előirányzatát 2 100 000 Ft-ban határozza meg.

(7) A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 7. melléklet részletezi.

(8) A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése a 8. melléklet szerint tudomásul veszi a 2023. évi költségvetés előirányzat felhasználási tervét.

(9) A 9. melléklet mutatja be a 7., 8. mellékletek szöveges indokolását.

(10) A Veszprém Vármegyei Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből, önkormányzati garanciákból és önkormányzati kezességekből fennálló kötelezettséggel nem rendelkezik. Az adósságot keletkeztető ügyletekből, önkormányzati garanciákból és önkormányzati kezességekből fennálló kötelezettség költségvetési évet követő három év tervezett előirányzatainak keretszámait főbb csoportokban a 10. melléklet mutatja be.

(11) A Veszprém Vármegyei Önkormányzat európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásait a 11. melléklet részletezi.

(12) A Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásait a 12. melléklet részletezi.

(13) A Veszprém Vármegyei Önkormányzat többéves kihatással járó döntéseit a 13. melléklet részletezi.

(14) A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése közvetett támogatást és államigazgatási feladatokat nem határoz meg.

3. A költségvetés végrehajtása, finanszírozása

4. § (1) A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése felhatalmazza a vármegyei közgyűlés elnökét, amennyiben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy cím az önkormányzat számára meghatározott, kötött célra felhasználható pótelőirányzatot biztosít, és felhasználása közgyűlési döntés nélkül is végrehajtható, annak költségvetési szerv részére történő felosztásáról és a felhasználásról a közgyűlés elnöke jogosult dönteni. A változást a soron következő költségvetési rendelet módosításakor át kell vezetni.

(2) A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése felhatalmazza a vármegyei közgyűlés elnökét, hogy a Veszprém Vármegyei Önkormányzat költségvetésében engedélyezett pótelőirányzatokat, pályázat útján elnyert összegeket, meghatározott céllal, feladattal szereplő költségvetési előirányzatokat – összeghatár nélkül – engedélyezzen átcsoportosítani.

(3) A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése felhatalmazza a vármegyei közgyűlés elnökét, hogy a 3. § (6) bekezdésében meghatározott általános tartalék terhére, és mértékéig pótelőirányzat címen előirányzat-átcsoportosítást engedélyezzen. A pótelőirányzat átcsoportosítás a rendkívüli helyzetekkel kapcsolatos többletigények kezelésére szolgál.

(4) A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése felhatalmazza a vármegyei közgyűlés elnökét, hogy a 3. § (6) bekezdésében meghatározott céltartalékban nevesített feladathoz kapcsolódó előirányzat átcsoportosításról 1 000 000 Ft összeghatárig a feladat megvalósításának időpontjához igazodva, bizonylatok alátámasztása mellett gondoskodjon.

(5) A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése felhatalmazza a vármegyei közgyűlés elnökét, hogy a költségvetés kiemelt előirányzatai között alkalmanként 10 000 000 Ft összeghatárig, egy költségvetési éven belül legfeljebb 100 000 000 Ft erejéig átcsoportosítást engedélyezzen.

(6) A vármegyei közgyűlés elnöke az (1)–(5) bekezdésekben meghatározott döntésekről a vármegyei közgyűlést tájékoztatja.

(7) A költségvetési egyensúly megtartása érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások és bevételek alakulását.

(8) A Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatalban az előre nem meghatározott követelményekhez kapcsolódóan a normatív jutalmazásra, céljuttatásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a törvény szerinti illetmények, munkabérek eredeti költségvetési kiadási előirányzatának 15 %-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(9) Amennyiben a Veszprém Vármegyei Önkormányzat, illetve költségvetési szerve harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át, vagy a 150 millió forintot, akkor a Veszprém Vármegyei Önkormányzat önkormányzati biztost bíz meg.

(10) A felhalmozási célú hiány finanszírozása érdekében a Veszprém Vármegyei Önkormányzat 2023. évi saját bevételének 20 %-át, de legfeljebb 10 millió forintot meghaladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet megkötéséhez a Kormány hozzájárulása szükséges.

(11) A költségvetési hiány kialakulásának megakadályozása érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(12) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a közgyűlés elnöke gondoskodik, külön közgyűlési döntés alapján.

(13) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a közgyűlés gyakorolja.

(14) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a vármegyei közgyűlés elnöke, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásárért a vármegyei jegyző a felelős.

(15) Az önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a vármegyei közgyűlés, a gazdálkodás szabályszerűségéért a vármegyei közgyűlés elnöke felelős.

5. § (1) Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése dönt a 4. § (1)–(5) bekezdésben a vármegyei közgyűlés elnökének adott hatáskörök megtartása mellett.

(2) A Veszprém Vármegyei Önkormányzat, és a Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal bevételi és kiadási előirányzatai saját hatáskörben módosíthatók, a kiadási előirányzatok egymás között átcsoportosíthatók.

(3) A Veszprém Vármegyei Önkormányzat, és a Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal saját hatáskörben a költségvetési kiadási előirányzatokat költségvetési bevételi előirányzatok növelésével egyidejűleg, továbbá az egységes rovatrend B813 Maradvány igénybevétele rovaton elszámolt maradvány által fedezett módon, annak összegéig megemelheti.

(4) Amennyiben a Veszprém Vármegyei Önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a közgyűlés elnöke a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlését tájékoztatja.

(5) A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése munkarendje szerint meghatározott időpontokban, valamint legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a Veszprém Vármegyei Önkormányzatot érintő módon – a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(6) A Veszprém Vármegyei Önkormányzat, és a Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal a jóváhagyott költségvetési előirányzatokat köteles betartani.

6. § (1) A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Veszprém Vármegyei Önkormányzat, és a Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal - ha a tulajdon védelme megfelelően biztosított és ellenőrzött, illetve az eszközökről és az azok állományában bekövetkezett változásokról folyamatosan részletező nyilvántartást vezet mennyiségben és értékben - a leltározást három évenként hajtsa végre.

(2) A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése felhatalmazza a vármegyei közgyűlés elnökét, hogy a Veszprém Vármegyei Önkormányzatra, és a Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatalra az (1) bekezdésben megfogalmazott feltételek esetén az engedélyt megadja.

7. § (1) A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének felhatalmazása alapján a vármegyei közgyűlés elnöke államháztartási körön kívülről forrást vehet át. A bevétel kötelező és önként vállalt feladatok forrása lehet.

(2) A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének felhatalmazása alapján a vármegyei közgyűlés elnöke államháztartási körön kívülre forrást adhat át. A kiadás nem veszélyeztetheti az önkormányzat működését.

8. § A Veszprém Vármegyei Önkormányzat ellenőrzése belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek kialakításáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért, függetlenségének biztosításáért a vármegyei jegyző felelős.

9. § (1) A Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal készpénzt vehet fel a házipénztárába. A házipénztárból felvett készpénzelőleggel a készpénz felvevőnek el kell számolnia a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Készpénzkezelési Szabályzatában meghatározottak szerint.

(2) Készpénz felvétel a következő kifizetésekre igényelhető:

a) az egységes rovatrend K31. Készletbeszerzés és K34. Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások rovatain elszámolandó kiadások,

b) az egységes rovatrend K61. Immateriális javak beszerzése, létesítése, K63. Informatikai eszközök beszerzése, létesítése és K64. Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése rovatain elszámolandó, kisértékű immateriális javak, tárgyi eszközök beszerzésére irányuló kiadások,

c) az egységes rovatrend K33. Szolgáltatási kiadások és K123. Egyéb külső személyi juttatások rovatain elszámolandó, százezer forint értéket el nem érő kiadások,

d) az alkalmazottak belföldi és külföldi kiküldetéséhez kapcsolódó napidíjak, illetménybe nem tartozó kiadások,

e) az illetékbélyeg-beszerzés kiadásai,

f) az a)–c) pont szerinti kiadásokhoz kapcsolódóan az egységes rovatrend K351. Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó és a K67. Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó rovatain elszámolandó kiadások, és

g) az a)–f) pont szerinti kiadásokra az alkalmazottaknak elszámolási kötelezettséggel adott előlegek kisösszegű szolgáltatások készpénzben történő teljesítésére, a Készpénzkezelési Szabályzatban meghatározott házipénztári keret nagyságára figyelemmel.

10. § (1) Amennyiben a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése december 31-ig nem fogadja el a következő év költségvetési rendeletét, úgy a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése felhatalmazza a vármegyei közgyűlés elnökét az önkormányzat bevételeinek folyamatos beszedésére, valamint az önkormányzat kiadási előirányzatainak időarányos teljesítésére az önkormányzat működőképességének biztosítása érdekében.

(2) Az (1) bekezdés alapján folytatott gazdálkodásról a közgyűlés előtt el kell számolni, a beszedett bevételeket és a teljesített kiadásokat az új költségvetési rendeletbe be kell illeszteni.

(3) Az (1) bekezdésben rögzített felhatalmazás az új költségvetési rendelet elfogadásáig érvényes.

11. § (1) A közszolgálati tisztviselőkről szóló törvénnyel összefüggő átmeneti, módosuló és hatályát vesztő szabályokról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2012. évi V. törvény 38. § (1) bekezdésében foglalt rendelkezésnek megfelelően az érvényesnek tekintendő önkormányzati illetményalap 40 000 Ft, melyet a vármegyei közgyűlés tisztviselőinek és tagjainak juttatásai, valamint a Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal foglalkoztatottai esetén a nyelvpótlék megállapításakor kell alkalmazni.

(2) A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése a Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal köztisztviselőinek 2023. évi illetménykiegészítését az alábbiak szerint állapítja meg:

a) valamennyi felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselő illetménykiegészítésnek mértéke a köztisztviselő alapilletményének 40 %-a.

b) valamennyi érettségi végzettségű köztisztviselő illetménykiegészítésnek mértéke a köztisztviselő alapilletményének 20 %-a.

(3) Az (1) bekezdésben foglaltak kivételével az illetményalap a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény 65. § (1) bekezdése alapján meghatározott összeg szerint 38 650 Ft-ban kerül meghatározásra.

12. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

13. § E rendelet rendelkezéseit 2023. január 1-jétől kell alkalmazni.

1. melléklet a 6/2023. (II. 22.) önkormányzati rendelethez9

KIMUTATÁS a Veszprém Vármegyei Önkormányzat 2023. évi költségvetési bevételeinek és kiadásainak alakulásáról előirányzat csoportonként és kiemelt előirányzatonként kötelező és önként vállalt feladatok szerinti bontásban

1.10 Veszprém Vármegyei Önkormányzat

adatok Ft-ban

Elő- irányzat száma

Előirányzat megnevezése

2023. évi
eredeti
előirányzat

2023. évi
módosított
előirányzat
(2023.12.15.)

Változás

2023. évi
módosított
előirányzat

2023. évi
kötelező
feladatok

2023. évi
önként
vállalt
feladatok

A

B

C

D

E

F

G

H

1.

Működési bevételek összesen (1.1+…+1.3)

276 874 916

399 379 570

3 000 000

402 379 570

396 794 470

5 585 100

1.1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

276 868 916

392 079 094

3 000 000

395 079 094

389 493 994

5 585 100

1.1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

269 800 000

269 800 000

-

269 800 000

269 800 000

-

1.1.2

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

-

7 500 000

-

7 500 000

7 500 000

-

1.1.3

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

7 068 916

114 779 094

3 000 000

117 779 094

112 193 994

5 585 100

1.2

Működési bevételek

6 000

7 300 476

-

7 300 476

7 300 476

-

1.2.1

Készletértékesítés ellenértéke

-

-

-

-

-

-

1.2.2

Szolgáltatások ellenértéke

-

7 257 348

-

7 257 348

7 257 348

-

1.2.3

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

-

-

-

-

-

-

1.2.4

Kiszámlázott általános forgalmi adó

-

-

-

-

-

-

1.2.5

Általános forgalmi adó visszatérítése

-

-

-

-

-

-

1.2.6

Kamatbevételek

-

-

-

-

-

-

1.2.7

Biztosító által fizetett kártérítés

-

-

-

-

-

-

1.2.8

Egyéb működési bevételek

6 000

43 128

-

43 128

43 128

-

1.3

Működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

1.3.1

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

2.

Felhalmozási bevételek összesen (2.1+..+2.3)

5 000 000

6 490 000

-

6 490 000

6 490 000

-

2.1

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

-

-

-

-

-

-

2.1.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

-

-

-

-

-

2.2

Felhalmozási bevételek

5 000 000

6 490 000

-

6 490 000

6 490 000

-

2.2.1

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

5 000 000

6 490 000

-

6 490 000

6 490 000

-

2.3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

2.3.1

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

-

-

-

-

-

-

2.3.2

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

3.

Költségvetési bevételek összesen (1+2)

281 874 916

405 869 570

3 000 000

408 869 570

403 284 470

5 585 100

4

Maradvány igénybevétele

206 647 838

206 604 658

-

206 604 658

200 181 858

6 422 800

5.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

-

-

10 792 000

10 792 000

10 792 000

-

6.

Központi, irányító szervi támogatás

-

-

-

-

-

-

7.

Belföldi finanszírozás bevételei (4+5+6)

206 647 838

206 604 658

10 792 000

217 396 658

210 973 858

6 422 800

8.

Finanszírozási bevételek (7)

206 647 838

206 604 658

10 792 000

217 396 658

210 973 858

6 422 800

9.

Bevételek mindösszesen (3+8)

488 522 754

612 474 228

13 792 000

626 266 228

614 258 328

12 007 900

10.

Működési kiadások összesen (10.1+…+10.4)

214 344 405

297 366 551

2 900 000

300 266 551

288 258 651

12 007 900

10.1

Személyi juttatások

61 689 608

82 170 725

275 591

82 446 316

78 705 159

3 741 157

10.2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 997 869

12 485 404

-

12 485 404

12 426 904

58 500

10.3

Dologi kiadások

139 530 153

195 748 870

2 624 409

198 373 279

192 265 036

6 108 243

10.4

Egyéb működési célú kiadások

4 126 775

6 961 552

-

6 961 552

4 861 552

2 100 000

10.4.1

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

446 582

546 582

-

546 582

546 582

-

10.4.2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

100 000

-

-

-

-

-

10.4.3

Tartalékok

3 580 193

6 414 970

-

6 414 970

4 314 970

2 100 000

10.4.3.1

Általános tartalék

1 480 193

4 314 970

-

4 314 970

4 314 970

-

10.4.3.2

Céltartalék

2 100 000

2 100 000

-

2 100 000

-

2 100 000

11.

Felhalmozási kiadások összesen (11.1+…+11.3)

25 823 670

39 697 525

-

39 697 525

39 697 525

-

11.1

Beruházások

25 823 670

39 697 525

-

39 697 525

39 697 525

-

11.2

Felújítások

-

-

-

-

-

-

11.3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

-

-

-

-

-

-

11.3.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

-

-

-

-

-

-

11.3.2

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

-

-

-

-

-

-

12.

Költségvetési kiadások összesen (10+11)

240 168 075

337 064 076

2 900 000

339 964 076

327 956 176

12 007 900

13.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

10 792 000

10 792 000

10 792 000

21 584 000

21 584 000

-

14.

Központi, irányítószervi támogatás

237 562 679

264 618 152

100 000

264 718 152

264 718 152

-

15.

Belföldi finanszírozás kiadásai (13+14)

248 354 679

275 410 152

10 892 000

286 302 152

286 302 152

-

16.

Finanszírozási kiadások (15)

248 354 679

275 410 152

10 892 000

286 302 152

286 302 152

-

17.

Kiadások mindösszesen (12+16)

488 522 754

612 474 228

13 792 000

626 266 228

614 258 328

12 007 900

2.11 Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal

adatok Ft-ban

Elő- irányzat száma

Előirányzat megnevezése

2023. évi
eredeti
előirányzat

2023. évi
módosított
előirányzat
(2023.12.15.)

Változás

2023. évi
módosított
előirányzat

2023. évi
kötelező
feladatok

2023. évi
önként
vállalt
feladatok

A

B

C

D

E

F

G

H

1.

Működési bevételek összesen (1.1+…+1.3)

21 594 040

20 723 165

1 313 483

22 036 648

22 036 648

-

1.1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

21 569 784

20 603 995

-

20 603 995

20 603 995

-

1.1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

-

-

-

-

-

-

1.1.2

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

-

-

-

-

-

-

1.1.3

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

21 569 784

20 603 995

-

20 603 995

20 603 995

-

1.2

Működési bevételek

24 256

119 170

1 313 483

1 432 653

1 432 653

-

1.2.1

Készletértékesítés ellenértéke

-

-

-

-

-

-

1.2.2

Szolgáltatások ellenértéke

17 136

-

5 805

5 805

5 805

-

1.2.3

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

3 120

18 990

-

18 990

18 990

-

1.2.4

Kiszámlázott általános forgalmi adó

4 000

3 453

1 567

5 020

5 020

-

1.2.5

Általános forgalmi adó visszatérítése

-

4 000

-

4 000

4 000

-

1.2.6

Kamatbevételek

-

-

-

-

-

-

1.2.7

Biztosító által fizetett kártérítés

-

-

1 306 111

1 306 111

1 306 111

-

1.2.8

Egyéb működési bevételek

-

92 727

-

92 727

92 727

-

1.3

Működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

1.3.1

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

2.

Felhalmozási bevételek összesen (2.1+..+2.3)

-

-

-

-

-

-

2.1

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

-

-

-

-

-

-

2.1.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

-

-

-

-

-

2.2

Felhalmozási bevételek

-

-

-

-

-

-

2.2.1

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

-

-

-

-

-

-

2.3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

2.3.1

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

-

-

-

-

-

-

2.3.2

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

3.

Költségvetési bevételek összesen (1+2)

21 594 040

20 723 165

1 313 483

22 036 648

22 036 648

-

4

Maradvány igénybevétele

301 513 399

301 513 399

-

301 513 399

301 513 399

-

5.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

-

-

-

-

-

-

6.

Központi, irányító szervi támogatás

237 562 679

264 618 152

100 000

264 718 152

264 718 152

-

7.

Belföldi finanszírozás bevételei (4+5+6)

539 076 078

566 131 551

100 000

566 231 551

566 231 551

-

8.

Finanszírozási bevételek (7)

539 076 078

566 131 551

100 000

566 231 551

566 231 551

-

9.

Bevételek mindösszesen (3+8)

560 670 118

586 854 716

1 413 483

588 268 199

588 268 199

-

10.

Működési kiadások összesen (10.1+…+10.4)

559 147 353

585 331 951

1 413 483

586 745 434

586 745 434

-

10.1

Személyi juttatások

419 869 728

428 999 638

86 580

429 086 218

429 086 218

-

10.2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

58 996 103

61 180 622

13 420

61 194 042

61 194 042

-

10.3

Dologi kiadások

80 254 733

95 124 902

1 313 483

96 438 385

96 438 385

-

10.4

Egyéb működési célú kiadások

26 789

26 789

-

26 789

26 789

-

10.4.1

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

26 789

26 789

-

26 789

26 789

-

10.4.2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

-

-

-

-

-

-

10.4.3

Tartalékok

-

-

-

-

-

-

10.4.3.1

Általános tartalék

-

-

-

-

-

-

10.4.3.2

Céltartalék

-

-

-

-

-

-

11.

Felhalmozási kiadások összesen (11.1+…+11.3)

1 522 765

1 522 765

-

1 522 765

1 522 765

-

11.1

Beruházások

1 522 765

1 522 765

-

1 522 765

1 522 765

-

11.2

Felújítások

-

-

-

-

-

-

11.3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

-

-

-

-

-

-

11.3.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

-

-

-

-

-

-

11.3.2

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

-

-

-

-

-

-

12.

Költségvetési kiadások összesen (10+11)

560 670 118

586 854 716

1 413 483

588 268 199

588 268 199

-

13.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

-

-

-

-

-

-

14.

Központi, irányítószervi támogatás

-

-

-

-

-

-

15.

Belföldi finanszírozás kiadásai (13+14)

-

-

-

-

-

-

16.

Finanszírozási kiadások (15)

-

-

-

-

-

-

17.

Kiadások mindösszesen (12+16)

560 670 118

586 854 716

1 413 483

588 268 199

588 268 199

-

3.12 Veszprém Vármegyei Önkormányzat összesen

adatok Ft-ban

Elő- irányzat száma

Előirányzat megnevezése

2023. évi
eredeti
előirányzat

2023. évi
módosított
előirányzat
(2023.12.15.)

Változás

2023. évi
módosított
előirányzat

2023. évi
kötelező
feladatok

2023. évi
önként
vállalt
feladatok

A

B

C

D

E

F

G

H

1.

Működési bevételek összesen (1.1+…+1.3)

298 468 956

420 102 735

4 313 483

424 416 218

418 831 118

5 585 100

1.1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

298 438 700

412 683 089

3 000 000

415 683 089

410 097 989

5 585 100

1.1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

269 800 000

269 800 000

-

269 800 000

269 800 000

-

1.1.2

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

-

7 500 000

-

7 500 000

7 500 000

-

1.1.3

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

28 638 700

135 383 089

3 000 000

138 383 089

132 797 989

5 585 100

1.2

Működési bevételek

30 256

7 419 646

1 313 483

8 733 129

8 733 129

-

1.2.1

Készletértékesítés ellenértéke

-

-

-

-

-

-

1.2.2

Szolgáltatások ellenértéke

17 136

7 257 348

5 805

7 263 153

7 263 153

-

1.2.3

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

3 120

18 990

-

18 990

18 990

-

1.2.4

Kiszámlázott általános forgalmi adó

4 000

3 453

1 567

5 020

5 020

-

1.2.5

Általános forgalmi adó visszatérítése

-

4 000

-

4 000

4 000

-

1.2.6

Kamatbevételek

-

-

-

-

-

-

1.2.7

Biztosító által fizetett kártérítés

-

-

1 306 111

1 306 111

1 306 111

-

1.2.8

Egyéb működési bevételek

6 000

135 855

-

135 855

135 855

-

1.3

Működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

1.3.1

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

2.

Felhalmozási bevételek összesen (2.1+..+2.3)

5 000 000

6 490 000

-

6 490 000

6 490 000

-

2.1

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

-

-

-

-

-

-

2.1.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

-

-

-

-

-

2.2

Felhalmozási bevételek

5 000 000

6 490 000

-

6 490 000

6 490 000

-

2.2.1

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

5 000 000

6 490 000

-

6 490 000

6 490 000

-

2.3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

2.3.1

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

-

-

-

-

-

-

2.3.2

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

3.

Költségvetési bevételek összesen (1+2)

303 468 956

426 592 735

4 313 483

430 906 218

425 321 118

5 585 100

4

Maradvány igénybevétele

508 161 237

508 118 057

-

508 118 057

501 695 257

6 422 800

5.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

-

-

10 792 000

10 792 000

10 792 000

-

6.

Központi, irányító szervi támogatás

237 562 679

264 618 152

100 000

264 718 152

264 718 152

-

7.

Belföldi finanszírozás bevételei (4+5+6)

745 723 916

772 736 209

10 892 000

783 628 209

777 205 409

6 422 800

8.

Finanszírozási bevételek (7)

745 723 916

772 736 209

10 892 000

783 628 209

777 205 409

6 422 800

9.

Bevételek mindösszesen (3+8)

1 049 192 872

1 199 328 944

15 205 483

1 214 534 427

1 202 526 527

12 007 900

10.

Működési kiadások összesen (10.1+…+10.4)

773 491 758

882 698 502

4 313 483

887 011 985

875 004 085

12 007 900

10.1

Személyi juttatások

481 559 336

511 170 363

362 171

511 532 534

507 791 377

3 741 157

10.2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

67 993 972

73 666 026

13 420

73 679 446

73 620 946

58 500

10.3

Dologi kiadások

219 784 886

290 873 772

3 937 892

294 811 664

288 703 421

6 108 243

10.4

Egyéb működési célú kiadások

4 153 564

6 988 341

-

6 988 341

4 888 341

2 100 000

10.4.1

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

473 371

573 371

-

573 371

573 371

-

10.4.2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

100 000

-

-

-

-

-

10.4.3

Tartalékok

3 580 193

6 414 970

-

6 414 970

4 314 970

2 100 000

10.4.3.1

Általános tartalék

1 480 193

4 314 970

-

4 314 970

4 314 970

-

10.4.3.2

Céltartalék

2 100 000

2 100 000

-

2 100 000

-

2 100 000

11.

Felhalmozási kiadások összesen (11.1+…+11.3)

27 346 435

41 220 290

-

41 220 290

41 220 290

-

11.1

Beruházások

27 346 435

41 220 290

-

41 220 290

41 220 290

-

11.2

Felújítások

-

-

-

-

-

-

11.3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

-

-

-

-

-

-

11.3.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

-

-

-

-

-

-

11.3.2

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

-

-

-

-

-

-

12.

Költségvetési kiadások összesen (10+11)

800 838 193

923 918 792

4 313 483

928 232 275

916 224 375

12 007 900

13.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

10 792 000

10 792 000

10 792 000

21 584 000

21 584 000

-

14.

Központi, irányítószervi támogatás

237 562 679

264 618 152

100 000

264 718 152

264 718 152

-

15.

Belföldi finanszírozás kiadásai (13+14)

248 354 679

275 410 152

10 892 000

286 302 152

286 302 152

-

16.

Finanszírozási kiadások (15)

248 354 679

275 410 152

10 892 000

286 302 152

286 302 152

-

17.

Kiadások mindösszesen (12+16)

1 049 192 872

1 199 328 944

15 205 483

1 214 534 427

1 202 526 527

12 007 900

2. melléklet a 6/2023. (II. 22.) önkormányzati rendelethez13

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat 2023. évi bevételei és kiadásai címenkénti részletezésben

1.14 Veszprém Vármegyei Önkormányzat

adatok Ft-ban

Kiemelt
előirányzat
száma

Kiemelt előirányzat neve

Eredeti előirányzat

Módosított
előirányzat
(2023.12.15.)

Változás

Módosított előirányzat

Kiemelt előirányzat száma

Előirányzat csoport neve

Eredeti előirányzat

Módosított
előirányzat
(2023.12.15.)

Változás

Módosított előirányzat

Kiemelt előirányzat neve

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

1.

Működési bevételek összesen (1.1+…+1.3)

276 874 916

399 379 570

3 000 000

402 379 570

10.

Működési kiadások összesen (10.1+…+10.4)

214 344 405

297 366 551

2 900 000

300 266 551

1.1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

276 868 916

392 079 094

3 000 000

395 079 094

10.1

Személyi juttatások

61 689 608

82 170 725

275 591

82 446 316

1.1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

269 800 000

269 800 000

0

269 800 000

10.2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 997 869

12 485 404

0

12 485 404

1.1.2

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

7 500 000

0

7 500 000

10.3

Dologi kiadások

139 530 153

195 748 870

2 624 409

198 373 279

1.1.3

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

7 068 916

114 779 094

3 000 000

117 779 094

10.4

Egyéb működési célú kiadások

4 126 775

6 961 552

0

6 961 552

1.2

Működési bevételek

6 000

7 300 476

0

7 300 476

10.4.1

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

446 582

546 582

0

546 582

1.2.1

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

10.4.2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

100 000

0

0

0

1.2.2

Szolgáltatások ellenértéke

0

7 257 348

0

7 257 348

10.4.3

Tartalékok

3 580 193

6 414 970

0

6 414 970

1.2.3

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

10.4.3.1

Általános tartalék

1 480 193

4 314 970

0

4 314 970

1.2.4

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

10.4.3.2

Céltartalék

2 100 000

2 100 000

0

2 100 000

1.2.5

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

11.

Felhalmozási kiadások összesen (11.1+…+11.3)

25 823 670

39 697 525

0

39 697 525

1.2.6

Kamatbevételek

0

0

0

0

11.1

Beruházások

25 823 670

39 697 525

0

39 697 525

1.2.7

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

11.2

Felújítások

0

0

0

0

1.2.8

Egyéb működési bevételek

6 000

43 128

0

43 128

11.3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

1.3

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

11.3.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

0

1.3.1

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

11.3.2

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

0

2.

Felhalmozási bevételek összesen (2.1+..+2.3)

5 000 000

6 490 000

0

6 490 000

12.

Költségvetési kiadások összesen (10+11)

240 168 075

337 064 076

2 900 000

339 964 076

2.1

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

13.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

10 792 000

10 792 000

10 792 000

21 584 000

2.1.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

14.

Központi, irányítószervi támogatás

237 562 679

264 618 152

100 000

264 718 152

2.2

Felhalmozási bevételek

5 000 000

6 490 000

0

6 490 000

15.

Belföldi finanszírozás kiadásai (13+14)

248 354 679

275 410 152

10 892 000

286 302 152

2.2.1

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

5 000 000

6 490 000

0

6 490 000

16.

Finanszírozási kiadások (15)

248 354 679

275 410 152

10 892 000

286 302 152

2.3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

2.3.1

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

2.3.2

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

3.

Költségvetési bevételek összesen (1+2)

281 874 916

405 869 570

3 000 000

408 869 570

4

Maradvány igénybevétele

206 647 838

206 604 658

0

206 604 658

5.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

10 792 000

10 792 000

6.

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

0

7.

Belföldi finanszírozás bevételei (4+5+6)

206 647 838

206 604 658

10 792 000

217 396 658

8.

Finanszírozási bevételek (7)

206 647 838

206 604 658

10 792 000

217 396 658

9.

Bevételek mindösszesen (3+8)

488 522 754

612 474 228

13 792 000

626 266 228

17.

Kiadások mindösszesen (12+16)

488 522 754

612 474 228

13 792 000

626 266 228

2.15 Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal

adatok Ft-ban

Kiemelt
előirányzat
száma

Kiemelt előirányzat neve

Eredeti előirányzat

Módosított
előirányzat
(2023.12.15.)

Változás

Módosított előirányzat

Kiemelt előirányzat száma

Előirányzat csoport neve

Eredeti előirányzat

Módosított
előirányzat
(2023.12.15.)

Változás

Módosított előirányzat

Kiemelt előirányzat neve

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

1.

Működési bevételek összesen (1.1+…+1.3)

21 594 040

20 723 165

1 313 483

22 036 648

10.

Működési kiadások összesen (10.1+…+10.4)

559 147 353

585 331 951

1 413 483

586 745 434

1.1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

21 569 784

20 603 995

0

20 603 995

10.1

Személyi juttatások

419 869 728

428 999 638

86 580

429 086 218

1.1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

0

10.2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

58 996 103

61 180 622

13 420

61 194 042

1.1.2

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

0

10.3

Dologi kiadások

80 254 733

95 124 902

1 313 483

96 438 385

1.1.3

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

21 569 784

20 603 995

0

20 603 995

10.4

Egyéb működési célú kiadások

26 789

26 789

0

26 789

1.2

Működési bevételek

24 256

119 170

1 313 483

1 432 653

10.4.1

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

26 789

26 789

0

26 789

1.2.1

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

10.4.2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

0

1.2.2

Szolgáltatások ellenértéke

17 136

0

5 805

5 805

10.4.3

Tartalékok

0

0

0

0

1.2.3

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

3 120

18 990

0

18 990

10.4.3.1

Általános tartalék

0

0

0

0

1.2.4

Kiszámlázott általános forgalmi adó

4 000

3 453

1 567

5 020

10.4.3.2

Céltartalék

0

0

0

0

1.2.5

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

4 000

0

4 000

11.

Felhalmozási kiadások összesen (11.1+…+11.3)

1 522 765

1 522 765

0

1 522 765

1.2.6

Kamatbevételek

0

0

0

0

11.1

Beruházások

1 522 765

1 522 765

0

1 522 765

1.2.7

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

1 306 111

1 306 111

11.2

Felújítások

0

0

0

0

1.2.8

Egyéb működési bevételek

0

92 727

0

92 727

11.3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

1.3

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

11.3.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

0

1.3.1

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

11.3.2

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

0

2.

Felhalmozási bevételek összesen (2.1+..+2.3)

0

0

0

0

12.

Költségvetési kiadások összesen (10+11)

560 670 118

586 854 716

1 413 483

588 268 199

2.1

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

13.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

0

2.1.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

14.

Központi, irányítószervi támogatás

0

0

0

0

2.2

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

15.

Belföldi finanszírozás kiadásai (13+14)

0

0

0

0

2.2.1

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

16.

Finanszírozási kiadások (15)

0

0

0

0

2.3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

2.3.1

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

2.3.2

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

3.

Költségvetési bevételek összesen (1+2)

21 594 040

20 723 165

1 313 483

22 036 648

4

Maradvány igénybevétele

301 513 399

301 513 399

0

301 513 399

5.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

0

6.

Központi, irányító szervi támogatás

237 562 679

264 618 152

100 000

264 718 152

7.

Belföldi finanszírozás bevételei (4+5+6)

539 076 078

566 131 551

100 000

566 231 551

8.

Finanszírozási bevételek (7)

539 076 078

566 131 551

100 000

566 231 551

9.

Bevételek mindösszesen (3+8)

560 670 118

586 854 716

1 413 483

588 268 199

17.

Kiadások mindösszesen (12+16)

560 670 118

586 854 716

1 413 483

588 268 199

3.16 Veszprém Vármegyei Önkormányzat mindösszesen

adatok Ft-ban

Kiemelt
előirányzat
száma

Kiemelt előirányzat neve

Eredeti előirányzat

Módosított
előirányzat
(2023.12.15.)

Változás

Módosított előirányzat

Kiemelt előirányzat száma

Előirányzat csoport neve

Eredeti előirányzat

Módosított
előirányzat
(2023.12.15.)

Változás

Módosított előirányzat

Kiemelt előirányzat neve

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

1.

Működési bevételek összesen (1.1+…+1.3)

298 468 956

420 102 735

4 313 483

424 416 218

10.

Működési kiadások összesen (10.1+…+10.4)

773 491 758

882 698 502

4 313 483

887 011 985

1.1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

298 438 700

412 683 089

3 000 000

415 683 089

10.1

Személyi juttatások

481 559 336

511 170 363

362 171

511 532 534

1.1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

269 800 000

269 800 000

0

269 800 000

10.2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

67 993 972

73 666 026

13 420

73 679 446

1.1.2

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

7 500 000

0

7 500 000

10.3

Dologi kiadások

219 784 886

290 873 772

3 937 892

294 811 664

1.1.3

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

28 638 700

135 383 089

3 000 000

138 383 089

10.4

Egyéb működési célú kiadások

4 153 564

6 988 341

0

6 988 341

1.2

Működési bevételek

30 256

7 419 646

1 313 483

8 733 129

10.4.1

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

473 371

573 371

0

573 371

1.2.1

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

10.4.2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

100 000

0

0

0

1.2.2

Szolgáltatások ellenértéke

17 136

7 257 348

5 805

7 263 153

10.4.3

Tartalékok

3 580 193

6 414 970

0

6 414 970

1.2.3

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

3 120

18 990

0

18 990

10.4.3.1

Általános tartalék

1 480 193

4 314 970

0

4 314 970

1.2.4

Kiszámlázott általános forgalmi adó

4 000

3 453

1 567

5 020

10.4.3.2

Céltartalék

2 100 000

2 100 000

0

2 100 000

1.2.5

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

4 000

0

4 000

11.

Felhalmozási kiadások összesen (11.1+…+11.3)

27 346 435

41 220 290

0

41 220 290

1.2.6

Kamatbevételek

0

0

0

0

11.1

Beruházások

27 346 435

41 220 290

0

41 220 290

1.2.7

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

1 306 111

1 306 111

11.2

Felújítások

0

0

0

0

1.2.8

Egyéb működési bevételek

6 000

135 855

0

135 855

11.3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

1.3

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

11.3.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

0

1.3.1

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

11.3.2

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

0

2.

Felhalmozási bevételek összesen (2.1+..+2.3)

5 000 000

6 490 000

0

6 490 000

12.

Költségvetési kiadások összesen (10+11)

800 838 193

923 918 792

4 313 483

928 232 275

2.1

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

13.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

10 792 000

10 792 000

10 792 000

21 584 000

2.1.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

14.

Központi, irányítószervi támogatás

237 562 679

264 618 152

100 000

264 718 152

2.2

Felhalmozási bevételek

5 000 000

6 490 000

0

6 490 000

15.

Belföldi finanszírozás kiadásai (13+14)

248 354 679

275 410 152

10 892 000

286 302 152

2.2.1

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

5 000 000

6 490 000

0

6 490 000

16.

Finanszírozási kiadások (15)

248 354 679

275 410 152

10 892 000

286 302 152

2.3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

2.3.1

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

2.3.2

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

3.

Költségvetési bevételek összesen (1+2)

303 468 956

426 592 735

4 313 483

430 906 218

4

Maradvány igénybevétele

508 161 237

508 118 057

0

508 118 057

5.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

10792000

10 792 000

6.

Központi, irányító szervi támogatás

237 562 679

264 618 152

100 000

264 718 152

7.

Belföldi finanszírozás bevételei (4+5+6)

745 723 916

772 736 209

10 892 000

783 628 209

8.

Finanszírozási bevételek (7)

745 723 916

772 736 209

10 892 000

783 628 209

9.

Bevételek mindösszesen (3+8)

1 049 192 872

1 199 328 944

15 205 483

1 214 534 427

17.

Kiadások mindösszesen (12+16)

1 049 192 872

1 199 328 944

15 205 483

1 214 534 427

3. melléklet a 6/2023. (II. 22.) önkormányzati rendelethez17

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat 2023. évi kiadásainak feladatonkénti részletezése

adatok Ft-ban

Sor-
szám

Megnevezés

2023. évi
eredeti
előirányzat

2023. évi
módosított
előirányzat
(2023.12.15.)

Változás

2023. évi
módosított
előirányzat

Személyi
juttatások

Munkaadókat
terhelő járulékok
és szociális
hozzájárulási adó

Dologi kiadások

Egyéb működési kiadások

Beruházások

Egyéb
felhalmozási
célú kiadások

Államháztar-
táson belüli
megelőle-
gezések
visszafizetése

Központi,
irányítószervi
támogatás

Egyéb
működési
célú
támogatások
államháztartáson
belülre

Egyéb
működési
célú
támogatások
államháztartáson
kívülre

Tartalékok

Egyéb
felhalmozási
célú
támogatások
államháztartáson
belülre

Általános
tartalék

Céltartalék

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

I. Közgyűlés működésével kapcsolatos kiadások

63 875 473

69 816 973

-

69 816 973

55 918 571

6 657 719

7 240 683

-

-

-

-

-

-

-

-

K

1.

Közgyűlés elnökének illetménye, költségtérítése, cafeteria juttatása és munkaadókat terhelő járulékok

16 696 325

16 993 270

16 993 270

16 781 200

212 070

K

2.

Társadalmi megbízatású alelnök tiszteletdíja, költségtérítése és munkaadókat terhelő járulékok

8 246 967

8 246 967

8 246 967

7 292 156

954 811

K

3.

Képviselők tiszteletdíja, költségtérítése, egyéb díjazása és munkaadókat terhelő járulékok

24 813 600

24 813 600

24 813 600

22 848 000

1 965 600

K

4.

Eseti megbízások, külső szakértők

4 484 200

5 328 755

5 328 755

2 815 000

329 355

2 184 400

K

5.

Eseti megbízások, külső szakértők (2022. évi)

83 700

83 700

83 700

60 300

23 400

K

6.

Képviselők egyéb juttatásai

100 000

100 000

100 000

100 000

K

7.

Reprezentáció (közgyűlés, ünnepi közgyűlés)

4 580 975

9 080 975

9 080 975

4 044 674

1 662 777

3 373 524

K

8.

Reprezentáció (közgyűlés, ünnepi közgyűlés) (2022. évi)

296 641

296 641

296 641

296 641

K

9.

Önkormányzati tevékenységgel kapcsolatos egyéb kiadások

4 410 012

4 710 012

4 710 012

2 077 241

1 050 012

1 582 759

K

10.

Önkormányzati tevékenységgel kapcsolatos egyéb kiadások (2022. évi)

163 053

163 053

163 053

163 053

II. Önkormányzat feladatainak kiadásai

50 946 531

57 369 467

10 792 000

68 161 467

5 132 658

3 571 402

37 773 407

100 000

-

-

-

-

-

21 584 000

-

K

1.

Idegenforgalmi értékek felkutatása, bemutatása, propagálása belföldön és külföldön

12 127 700

14 627 700

14 627 700

3 346 831

2 102 360

9 178 509

K

2.

Idegenforgalmi értékek felkutatása, bemutatása, propagálása belföldön és külföldön (2022. évi)

124 728

124 728

124 728

124 728

K

3.

Sport feladatok támogatása, szabadidős tevékenységek koordinálása, sportrendezvények szervezése belföldi és külföldi partnerek bevonásával

-

-

K

a.

Veszprém Megyei Sportgála

400 000

1 358 338

1 358 338

803 937

337 338

217 063

K

b.

Köztársaság Kupa

200 000

-

-

K

c.

Magyarországi Önkormányzatok Országos Szenior Egyéni Rapid Sakkbajnokság

150 000

-

-

K

d.

Megyefutás

300 000

-

-

K

e.

Telekom Veszprém Kézilabdacsapat mérkőzéseire szurkolói bérlet vásárlása

1 287 827

1 287 827

1 287 827

762 205

319 827

205 795

K

4.

Tagdíjak:

-

-

K

a.

Balaton Fejlesztési Tanács

360 000

360 000

360 000

360 000

Ö

b.

Balatoni Helyi Önkormányzatok Szövetsége

50 000

50 000

50 000

50 000

Ö

c.

Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége

893 550

893 550

893 550

893 550

Ö

d.

Klímabarát Települések Szövetsége

50 000

50 000

50 000

50 000

K

5.

Pénzügyi szolgáltatások díja

549 999

649 997

649 997

649 997

K

6.

2023. évi cégautóadó

1 308 000

2 004 000

2 004 000

2 004 000

K

7.

Kitüntetések adományozása

-

-

K

a.

Dr. Komjáthy László Díj

323 400

326 000

326 000

200 000

26 000

100 000

K

b.

Felelősség a közösségért és a környezetért díj

30 000

30 000

30 000

30 000

K

c.

Veszprém Megye Érdemrendje kitüntetés

337 247

337 247

337 247

3 937

114 247

219 063

K

d.

Pro Comitatu díj

44 117

44 117

44 117

7 874

24 117

12 126

K

e.

Veszprém Megye Tiszteletbeli Polgára

727 963

727 963

727 963

7 874

492 785

227 304

K

8.

Veszprém vármegye környezetvédelmi programjának megújítása

10 000 000

9 000 000

9 000 000

9 000 000

K

9.

2021-27 tervezési időszakra vonatkozó Veszprém vármegyei Integrált Területi Program módosítása

2 000 000

2 000 000

2 000 000

2 000 000

K

10.

Veszprém Vármegye Kohéziós Akcióterve a 2023-2030 időszakra dokumentum

6 000 000

7 000 000

7 000 000

7 000 000

Ö

11.

A tiszta és virágos Veszprém vármegyéért közterületi szépítési verseny díjazottjai részére emléktáblák

350 000

350 000

350 000

350 000

K

12.

Sajtómegjelenés feladatokhoz kapcsolódóan

300 000

300 000

300 000

300 000

K

13.

2023. évi "0"-dik havi nettó finanszírozás 2022. december havi kiutalásának visszafizetése

10 792 000

10 792 000

10 792 000

10 792 000

K

14.

Falu- és tanyagondnoki képzés ellátása együttműködés alapján (2022. év)

2 240 000

2 240 000

2 240 000

2 240 000

K

15.

Falu- és tanyagondnoki képzés ellátása együttműködés alapján (2023. év)

2 816 000

2 816 000

2 816 000

K

16.

2024. évi "0"-dik havi nettó finanszírozás 2023. december havi kiutalásának visszafizetése

10 792 000

10 792 000

10 792 000

III. Pályázati / projektmenedzsmenti tevékenység

119 831 843

231 349 421

3 000 000

234 349 421

21 352 137

2 251 258

150 589 032

446 582

-

-

-

12 258 670

-

-

47 451 742

K

1.

„Veszprém megyei esélyegyenlőségi és felzárkózási együttműködés” megnevezésű, EFOP-1.6.3-17-2017-00009 azonosítószámú projekt

1 299 002

1 299 002

1 299 002

206 752

697 500

394 750

K

2.

"Ébresszük újra Somlót" TOP-5.3.2-17-VE1-2020-00001 azonosítószámú pályázat

31 750

31 750

31 750

31 750

K

3.

"Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Veszprém megyében" KAB-KEF-20-0013 azonosítószámú pályázat

2

2

2

2

K

4.

"A térségi jelentőségű kerékpárutak tervezése - Veszprém megye"

7 721 070

7 721 070

7 721 070

1 197 400

6 523 670

K

5.

"OKOS város - OKOS kistérségi kerékpárrendszer tanulmányi terveinek elkészítése" TOP-1.5.1-20-2021-00037 azonosítószámú pályázat

446 580

446 580

446 580

446 580

K

6.

„Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés- Plusz” TOP_PLUSZ-3.1.1-21-VE1-2022-00001 azonosítószámú pályázat

91 946 750

91 946 750

91 946 750

91 946 750

K

7.

„Veszprém megye keleti kincseinek őrzői” TOP-5.3.2-17-VE1-2021-00003 azonosítószámú pályázat

1 168 365

39 597 170

39 597 170

671 429

22 824 321

16 101 420

K

8.

„A Bakony a mi otthonunk!” TOP-5.3.2-17-VE1-2021-00002 azonosítószámú pályázat

5 884 715

50 154 310

50 154 310

1 394 101

22 685 040

5 735 000

20 340 169

K

9.

„Szápár Község Önkormányzata „EGÉSZSÉGHÁZ” és könyvtár épületének energetikai korszerűsítése” TOP_PLUSZ-2.1.1-21-VE1-2022-00025 azonosítószámú pályázat

1 608 843

1 608 843

1 608 843

1 608 843

Ö

10.

„Értékeled? – Érték Veled!” HUNG-2022/8905 azonosítószámú pályázat

2 979 250

2 979 250

2 979 250

1 787 614

23 400

1 168 236

K

11.

„Pápadereske Orvosi rendelő energetikai korszerűsítése” TOP_PLUSZ-2.1.1-21-VE1-2022-00034 azonosítószámú pályázat

311 262

311 262

311 262

311 262

K

12.

"Óvodabővítés Pápateszéren" TOP_PLUSZ-3.3.1-21-VE1-2022-00012 azonosítószámú pályázat

6 434 254

6 434 254

6 434 254

1 752 010

227 761

4 454 483

K

13.

„Nyárád Székhelyű Közös Fenntartású Óvoda fejlesztése és új bölcsőde létesítése” TOP_PLUSZ-3.3.1.1-21-VE1-2022-00006 azonosítószámú pályázat

9 492 503

9 492 503

6 688 735

869 528

1 934 240

K

14.

„Gyermek Jézus Katolikus Óvoda Mihályháza” TOP_PLUSZ-3.3.1-21-VE1-2022-00010 azonosítószámú pályázat

2 045 275

2 045 275

1 253 062

162 898

629 315

K

15.

„Takácsi Bóbita Óvoda székhely intézmények fejlesztése” TOP_PLUSZ-3.3.1-21-VE1-2022-00007 azonosítószámú pályázat

7 886 300

7 886 300

5 583 221

725 819

1 577 260

Ö

16.

"Értékeink a mindennapokban" HUNG-2023/10682 azonosítószámú pályázat

2 985 100

2 985 100

1 874 803

35 100

1 075 197

Ö

17.

"Tradíció és innováció - újragondolt hagyományaink" HUNG-2023/10683 azonosító számú pályázat

2 600 000

2 600 000

71 571

2 528 429

K

18.

"Helyi humán fejlesztések" kiemelt projekt támogatási kérelmének Megalapozó dokumentuma

3 810 000

3 810 000

3 810 000

K

19.

"Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF-ek) működtetési feltételeinek biztosítása" KAB-KEF-2021-00004 azonosítószámú projekt

3 000 000

3 000 000

275 591

2 624 409

100 000

IV. Vagyongazdálkodási feladatok

2 379 856

2 818 132

-

2 818 132

42 950

5 025

2 770 157

-

-

-

-

-

-

-

-

K

1.

Veszprém, Szeglethy u. 1. szám alatti irodahelyiségek fenntartásával kapcsolattos kiadások

2 100 000

2 463 024

2 463 024

2 463 024

K

2.

Veszprém, Kórház utcai parkoló karbantartása, tereprendezési feladatok

180 000

-

-

K

3.

Vagyonbiztosítás

99 856

175 108

175 108

175 108

K.

4.

Önkormányzati vagyon fenntartásával, kezelésével kapcsolatos kiadások

180 000

180 000

42 950

5 025

132 025

V. Felhalmozási kiadások ( 5. melléklet)

19 300 000

27 438 855

27 438 855

27 438 855

VI. Tartalék ( 6. melléklet)

3 580 193

6 414 970

-

6 414 970

-

-

-

-

-

4 314 970

2 100 000

-

-

-

-

K

1.

Általános tartalék

1 480 193

4 314 970

4 314 970

4 314 970

Ö

2.

Céltartalék

2 100 000

2 100 000

2 100 000

2 100 000

VII. Veszprém Vármegyei Önkormányzat kiadásai összesen:

259 913 896

395 207 818

13 792 000

408 999 818

82 446 316

12 485 404

198 373 279

546 582

-

4 314 970

2 100 000

39 697 525

-

21 584 000

47 451 742

VIII. Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal kiadásainak támogatása (K/Ö)

228 608 858

217 266 410

217 266 410

217 266 410

IX. KIADÁSOK ÖSSZESEN:

488 522 754

612 474 228

13 792 000

626 266 228

82 446 316

12 485 404

198 373 279

546 582

-

4 314 970

2 100 000

39 697 525

-

21 584 000

264 718 152

Kötelező feladatok összesen (K): 614.258.328 Ft

Önként vállalt feladatok összesen (Ö): 12.007.900 Ft

4. melléklet a 6/2023. (II. 22.) önkormányzati rendelethez18

A Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal 2023. évi kiadásainak feladatonkénti részletezése

adatok Ft-ban

Sor-
szám

Megnevezés

2023. évi
eredeti
előirányzat

2023. évi
módosított
előirányzat
(2023.12.15.)

Változás

2023. évi
módosított
előirányzat

Közvetlen
működési
kiadások

2022. évi
Időközi
választások

2023. évi
Időközi
választások

TOP-5.1.1-15-
VE1-2016-
00001
kódszámú
pályázat

TOP_PLUSZ-
3.1.1-21-VE1-
2022-00001
azonosítószámú
pályázat

EFOP-1.6.3-17-
2017-00009
kódszámú
pályázat

"OKOS város -
OKOS
kistérségi
kerékpár-
rendszer
tanulmányi
terveinek
elkészítése"
TOP-1.5.1-20-
2021-00037
azonosítószámú
pályázat

„A Bakony
a mi otthonunk!”
TOP-5.3.2-17-
VE1-2021-00002
azonosítószámú
pályázat

KAB-KEF-2021-0004
azonosítószámú
pályázat

A 272/2013. (I.11.)
kormányrendelet
szerinti projekt-
menedzsmenti
feladatok

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal tevékenységével kapcsolatos kiadások

I. Személyi juttatások

419 869 728

428 999 638

86 580

429 086 218

132 478 768

40 900

302 547

16 755 886

237 817 959

48 740

-

18 000 140

86 580

23 554 698

K/Ö

1.

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

379 275 858

378 101 935

86 580

378 188 515

91 146 450

16 755 886

228 644 761

18 000 140

86 580

23 554 698

-ebből a.

„Veszprém megye keleti kincseinek őrzői” TOP-5.3.2-17-VE1-2021-00003 azonosítószámú pályázat

958 946

14 249 039

14 249 039

14 249 039

b.

„Szápár Község Önkormányzata „EGÉSZSÉGHÁZ” és könyvtár épületének energetikai korszerűsítése” TOP_PLUSZ-2.1.1-21-VE1-2022-00025 azonosítószámú pályázat

1 423 755

1 423 755

1 423 755

1 423 755

c.

„Pápadereske Orvosi rendelő energetikai korszerűsítése” TOP_PLUSZ-2.1.1-21-VE1-2022-00034 azonosítószámú pályázat

275 453

275 453

275 453

275 453

d.

"Óvodabővítés Pápateszéren" TOP_PLUSZ-3.1.1-21-VE1-2022-00012 azonosítószámú pályázat

3 942 020

3 942 020

3 942 020

3 942 020

e.

„Nyárád Székhelyű Közös Fenntartású Óvoda fejlesztése és új bölcsőde létesítése” TOP_PLUSZ-3.3.1.1-21-VE1-2022-00006 azonosítószámú pályázat

1 711 710

1 711 710

1 711 710

f.

„Gyermek Jézus Katolikus Óvoda Mihályháza” TOP_PLUSZ-3.3.1-21-VE1-2022-00010 azonosítószámú pályázat

556 916

556 916

556 916

g.

„Takácsi Bóbita Óvoda székhely intézmények fejlesztése” TOP_PLUSZ-3.3.1-21-VE1-2022-00007 azonosítószámú projekt

1 395 805

1 395 805

1 395 805

K

2.

Normatív jutalom

191 225

721 325

721 325

436 100

30 225

255 000

K

3.

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

205 000

205 000

205 000

205 000

K

4.

Jubileumi jutalom

6 423 950

6 423 950

6 423 950

6 423 950

K

5.

Béren kívüli juttatások

20 821 938

25 201 938

25 201 938

15 980 000

9 173 198

48 740

K

6.

Ruházati költségtérítés

-

-

-

K

7.

Közlekedési költségtérítés

2 267 339

2 267 339

2 267 339

2 267 339

K

8.

Egyéb költségtérítések

800 000

-

-

K

9.

Szociális támogatások

909 200

1 509 200

1 509 200

1 509 200

K

10.

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

578 000

2 184 948

2 184 948

2 184 948

K

11.

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

6 228 285

9 215 070

9 215 070

9 156 848

10 675

47 547

K

12.

Egyéb külső személyi juttatások

2 168 933

3 168 933

3 168 933

3 168 933

K/Ö II. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

58 996 103

61 180 622

13 420

61 194 042

19 607 068

21 693

38 713

2 178 265

33 590 821

341 908

-

2 340 029

13 420

3 062 125

-ebből a.

„Veszprém megye keleti kincseinek őrzői” TOP-5.3.2-17-VE1-2021-00003 azonosítószámú pályázat

124 663

1 852 381

1 852 381

1 852 381

b.

„Szápár Község Önkormányzata „EGÉSZSÉGHÁZ” és könyvtár épületének energetikai korszerűsítése” TOP_PLUSZ-2.1.1-21-VE1-2022-00025 azonosítószámú pályázat

185 088

185 088

185 088

185 088

c.

„Pápadereske Orvosi rendelő energetikai korszerűsítése” TOP_PLUSZ-2.1.1-21-VE1-2022-00034 azonosítószámú pályázat

35 809

35 809

35 809

35 809

d.

"Óvodabővítés Pápateszéren" TOP_PLUSZ-3.1.1-21-VE1-2022-00012 azonosítószámú pályázat

512 463

512 463

512 463

512 463

e.

„Nyárád Székhelyű Közös Fenntartású Óvoda fejlesztése és új bölcsőde létesítése” TOP_PLUSZ-3.3.1.1-21-VE1-2022-00006 azonosítószámú pályázat

222 530

222 530

222 530

f.

„Gyermek Jézus Katolikus Óvoda Mihályháza” TOP_PLUSZ-3.3.1-21-VE1-2022-00010 azonosítószámú pályázat

72 399

72 399

72 399

g.

„Takácsi Bóbita Óvoda székhely intézmények fejlesztése” TOP_PLUSZ-3.3.1-21-VE1-2022-00007 azonosítószámú projekt

181 455

181 455

181 455

K. III. Dologi kiadások

80 254 733

95 124 902

1 313 483

96 438 385

80 099 156

-

-

1 328 584

15 006 543

4 102

-

-

-

-

K

1.

Szakmai anyagok beszerzése

1 666 255

1 666 255

1 666 255

1 666 255

K

2.

Üzemeltetési anyagok beszerzése

15 527 623

14 956 958

14 956 958

5 762 677

1 046 129

8 148 152

K

3.

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

9 191 111

8 691 111

8 691 111

8 410 917

280 194

K

4.

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

2 828 189

2 828 189

2 828 189

1 314 090

1 514 099

K

5.

Közüzemi díjak

7 370

14 870

14 870

14 870

K

6.

Bérleti és lízingdíjak

-

-

-

K

7.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

2 792 917

4 348 142

1 313 483

5 661 625

5 661 625

K

8.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

2 408 662

2 408 662

2 408 662

2 408 662

K

9.

Egyéb szolgáltatások

30 220 726

43 420 726

43 420 726

43 420 726

K

10.

Kiküldetések kiadásai

3 548 146

3 848 146

3 848 146

1 468 764

2 375 280

4 102

K

11.

Reklám- és propagandakiadások

204 724

204 724

204 724

204 724

K

12.

Működési célú előzetesen felszámított áfa, fizetendő áfa

10 222 153

11 068 406

11 068 406

8 097 133

282 455

2 688 818

K

13.

Egyéb dologi kiadások

1 619 721

1 649 723

1 649 723

1 649 723

K

14.

Közvetített szolgáltatások

17 136

18 990

18 990

18 990

K.IV. Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

26 789

26 789

26 789

26 789

K. V. Beruházások (a beruházások részletezését az 5. melléklet mutatja be)

1 522 765

1 522 765

-

1 522 765

1 522 765

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

560 670 118

586 854 716

1 413 483

588 268 199

232 184 992

62 593

341 260

20 262 735

287 938 088

394 750

26 789

20 340 169

100 000

26 616 823

Kötelező feladatok összesen (K): 588.268.199 Ft

Önként vállalt feladatok összesen(Ö): 0 Ft

5. melléklet a 6/2023. (II. 22.) önkormányzati rendelethez19

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat 2023. évi költségvetésének felhalmozási kiadásai

adatok Ft-ban

Megnevezés

2023. évi
eredeti
előirányzat

2023. évi
módosított
előirányzat
(2023.11.23.)

Változás

2023. évi
módosított
előirányzat

A

B

C

D

E

F

1.

BERUHÁZÁS (Veszprém Vármegyei Önkormányzat)

25 823 670

38 307 670

1 389 855

39 697 525

1.1

Önkormányzati tevékenység ellátásához szükséges eszközbeszerzések

500 000

7 050 000

1 389 855

8 439 855

1.2

Gépjármű beszerzés

18 800 000

18 999 000

18 999 000

1.3

"A térségi jelentőségű kerékpárutak tervezése - Veszprém megye"

6 523 670

6 523 670

6 523 670

1.4

"A Bakony a mi otthonunk" megnevezésű, TOP-5.3.2-17-VE1-2021-00002 azonosítószámú projekthez kapcsolódó beszerzések:
- VR szemüveg és tartozékai (3 db)
-Laptop tartozékokkal (3db)
- Televízió (2db)
- Hangszóró (1db)
- Vezeték nélküli mikrofon (2db)

5 735 000

5 735 000

2.

BERUHÁZÁS (Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal)

1 522 765

1 522 765

-

1 522 765

2.1

TOP_PLUSZ-3.1.1-21-VE1-2022-00001 azonosítószámú pályázat terhére (Munkaállomás kialakítása)

1 522 765

1 522 765

1 522 765

3.

BERUHÁZÁS MINDÖSSZESEN:

27 346 435

39 830 435

1 389 855

41 220 290

4.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

27 346 435

39 830 435

1 389 855

41 220 290

6. melléklet a 6/2023. (II. 22.) önkormányzati rendelethez20

KIMUTATÁS a Veszprém Vármegyei Önkormányzat 2023. évi tartalék előirányzatról

adatok Ft-ban

Megnevezés

2023. évi
eredeti
előirányzat

2023. évi
módosított
előirányzat
(2023.11.23.)

Változás

2023. évi
módosított
előirányzat

A

B

C

D

E

F

1.

Általános tartalék

1 480 193

10 122 304

- 5 807 334

4 314 970

2.

Céltartalék

2 100 000

2 100 000

-

2 100 000

a.

Önként vállalt feladatok tartalék kerete

100 000

100 000

100 000

b.

A Veszprém Megyei Önkormányzat saját halottjává nyilvánítás szabályozásáról szóló 5/2019. (IV.26.) önkormányzati rendelet alapján az önkormányzat saját halottja temetési költségei

1 000 000

1 000 000

1 000 000

c.

A szlovéniai Miren-Kostanjevica településen első világháborús emlékszobor állítása (40/2022. (IX.29.) MÖK határozat alapján)

1 000 000

1 000 000

1 000 000

3.

Tartalék összesen

3 580 193

12 222 304

- 5 807 334

6 414 970

7. melléklet a 6/2023. (II. 22.) önkormányzati rendelethez21

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat 2023. évi költségvetésének működési és felhalmozási célú bevételeinek és kiadásainak mérlege

adatok Ft-ban

Bevételek megnevezése

2023. évi
eredeti
előirányzat

2023. évi
módosított
előirányzat

Kiadások megnevezése

2023. évi
eredeti
előirányzat

2023. évi
módosított
előirányzat

A

B

C

D

E

F

G

H

1.1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

298 438 700

415 683 089

1.1

Személyi juttatások

481 559 336

511 532 534

1.2

Működési bevételek

30 256

8 733 129

1.2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

67 993 972

73 679 446

1.3

Működési célú átvett pénzeszközök

1.3

Dologi kiadások

219 784 886

294 811 664

1.

Költségvetési működési bevételek

298 468 956

424 416 218

1.4

Egyéb működési célú kiadások

4 153 564

6 988 341

2.1

Maradvány igénybevétele működési célra

500 114 802

500 071 622

1.

Költségvetési működési kiadások

773 491 758

887 011 985

2.2

Központi, irányítószervi támogatás működési célra

237 562 679

264 718 152

2.3

Államháztartáson belüli megelőlegezések

10 792 000

2.

Működési célú finanszírozási bevételek

737 677 481

775 581 774

2.

Működési célú finanszírozási kiadások

248 354 679

286 302 152

3.

Működési célú bevételek összesen:

1 036 146 437

1 199 997 992

3.

Működési célú kiadások összesen:

1 021 846 437

1 173 314 137

4.1

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

4.1

Beruházások

27 346 435

41 220 290

4.2

Felhalmozási bevételek

5 000 000

6 490 000

4.2

Felújítások

4.3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

4.3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

4.

Költségvetési felhalmozási bevételek

5 000 000

6 490 000

4.

Költségvetési felhalmozási kiadások

27 346 435

41 220 290

5.1

Maradvány igénybevétele felhalmozási célra

8 046 435

8 046 435

5.2

Központi, irányítószervi támogatás felhalmozási célra

-

5.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek

8 046 435

8 046 435

5.

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások

6.

Felhalmozási célú bevételek összesen:

13 046 435

14 536 435

6.

Felhalmozások összesen:

27 346 435

41 220 290

7.

Bevételek összesen:

1 049 192 872

1 214 534 427

7.

Kiadások összesen:

1 049 192 872

1 214 534 427

8. melléklet a 6/2023. (II. 22.) önkormányzati rendelethez22

KIMUTATÁS a Veszprém Vármegyei Önkormányzat 2023. évi költségvetésének előirányzat-felhasználási tervéről

adatok Ft-ban

Sor- szám

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

1.

Induló pénzkészlet

15 798 988

13 573 895

673 313

5 447 261

48 490 154

82 234 301

83 308 249

82 857 432

90 996 558

91 570 506

98 570 219

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

22 718 040

22 483 000

22 734 391

22 483 000

58 063 260

41 909 678

22 483 000

22 483 000

25 574 320

22 483 000

106 781 400

25 487 000

415 683 089

3.

Működési bevételek

1 688

1 688

4 758

3 688

2 792 373

2 688

3 688

1 688

4 044 077

3 688

64 413

1 808 692

8 733 129

4.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

5.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

6.

Felhalmozási bevételek

6 490 000

6 490 000

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

8.

Finanszírozási bevételek

48 497 000

37 705 000

37 705 000

37 705 000

37 705 000

49 449 521

37 705 000

37 705 000

37 705 000

37 705 000

52 862 552

331 179 136

783 628 209

9.

Bevételek összesen

71 216 728

60 189 688

60 444 149

60 191 688

98 560 633

91 361 887

60 191 688

60 189 688

73 813 397

60 191 688

159 708 365

358 474 828

1 214 534 427

10.

Személyi juttatások

22 218 220

22 218 220

22 259 771

22 218 220

22 218 220

23 218 220

23 218 220

23 218 220

24 936 853

23 218 220

33 330 041

249 260 109

511 532 534

11.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 153 220

3 153 220

3 147 370

3 153 220

3 153 220

3 353 220

3 353 220

3 353 220

2 970 540

3 353 220

7 188 081

34 347 695

73 679 446

12.

Dologi kiadások

10 541 300

10 541 300

9 433 590

10 541 300

10 541 300

10 541 300

12 041 300

12 041 300

17 261 878

12 041 300

64 242 978

115 042 818

294 811 664

13.

Egyéb működési célú kiadások

473 371

100 000

6 414 970

6 988 341

14.

Felhalmozási kiadások

6 523 670

18 999 000

1 522 765

500 000

12 285 000

1 389 855

41 220 290

15.

Finanszírozási kiadások

19 505 000

19 505 000

19 505 000

19 505 000

19 505 000

20 505 000

20 505 000

20 505 000

20 505 000

20 505 000

35 662 552

50 589 600

286 302 152

16.

Kiadások összesen

55 417 740

62 414 781

73 344 731

55 417 740

55 517 740

57 617 740

59 117 740

60 640 505

65 674 271

59 617 740

152 708 652

457 045 047

1 214 534 427

17.

Záró pénzkészlet

15 798 988

13 573 895

673 313

5 447 261

48 490 154

82 234 301

83 308 249

82 857 432

90 996 558

91 570 506

98 570 219

0

9. melléklet a 6/2023. (II. 22.) önkormányzati rendelethez23

Szöveges indokolás a 7.,8. mellékletekhez

1.24 A 2023. évi költségvetésének működési és felhalmozási célú bevételeinek és kiadásainak mérlege szöveges indokolása

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat 2023. évi bevételeinek és kiadásainak mérlegét közgazdasági tagolásban a 7. melléklet mutatja be. A költségvetés főösszegén belül a költségvetési működési bevételek 424 416 218 Ft-ot jelentenek, mely kiegészül további 775 581 774 Ft működési célú finanszírozási bevétellel. A költségvetés működési bevételei tartalmazzák a vármegyei önkormányzat központi forrásból származó támogatását és kiegészítő támogatását, az Európai Uniós forrásból származó projektek lehívható támogatási előlegeit, továbbá a működéssel kapcsolatban közvetlenül jelentkező bevételeket. A finanszírozási bevételben a Hivatal kiadásait szolgáló irányító szervi támogatás, az államháztartáson belüli megelőlegezés címen folyósított, 2023. évben előrehozott 2024. évi állami támogatás, továbbá a 2022. évi költségvetési maradvány összege jelenik meg. A maradvány tartalmazza a Veszprém Vármegyei Önkormányzat, valamint a Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal folyamatban lévő pályázatainak forrását, valamint az önkormányzati tevékenység biztonságos ellátásához szükséges azon forrást, melyet az önkormányzati költségvetési bevétel részben finanszíroz. A gépjármű értékesítéséből 6 490 000 Ft bevétel teljesült, valamint 8 046 435 Ft felhalmozási finanszírozási bevétel az év közben megvalósuló felhalmozási kiadások forrása. A 2022. évi maradvány biztosít forrást felhalmozási kiadásokra részben pályázati támogatás, részben saját forrás bevonásával. A központi költségvetésről szóló törvény alapján az önkormányzatot megillető működési célú támogatás terhére felmalmozási kiadások is megvalósíthatók. A bevételek és kiadások főösszege: 1 214 534 427 Ft.

2. A Veszprém Vármegyei Önkormányzat 2023. évi költségvetésének előirányzat-felhasználási tervéről készült kimutatás szöveges indokolása

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat bevételi és kiadási előirányzat felhasználási terve a 8. melléklet szerint került bemutatásra. A bevételek között megtervezett önkormányzatok működési támogatásai az Ávr. szerinti ütemezésben jelenik meg. A pályázatokból származó átvett pénzeszközök előleg formájában a projekt teljes időszakára egy összegben kerülnek az Önkormányzat számlájára utalásra, azonban felhasználásuk több évre tolódik. A finanszírozási célú bevételek és kiadások ütemezése az irányító szervi támogatás felhasználása, valamint az előző évi maradványhoz kapcsolódó kötelezettségvállalások teljesítéséhez igazodik. A felhalmozási kiadások teljesítése a pályázatból kapott támogatás ütemezéséhez igazodik. Az általános tartalék biztosít fedezetet az év közben jelentkező váratlan kiadásokra.

10. melléklet a 6/2023. (II. 22.) önkormányzati rendelethez25

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből, önkormányzati garanciákból és önkormányzati kezességekből fennálló kötelezettségeinek bemutatása

adatok Ft-ban

Sor-szám

Megnevezés

2023. év

Saját bevétel és adósságot keletkeztető fizetési kötelezettség

2024. év

2025. év

2026. év

A

B

C

D

E

F

1

Helyi adóból és a települési adóból származó bevétel

0

0

0

0

2

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

0

0

0

3

Osztalék, koncessziós díj, hozambevétel

0

0

0

0

4

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből, vagy privatizációból származó bevétel

6 490 000

0

0

0

5

Bírság-, pótlék-, díjbevétel

0

0

0

0

6

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

0

0

0

0

7

Saját bevételek (1+…+6)

6 490 000

-

-

-

8

Saját bevételek (7) 50 %-a

3 245 000

-

-

-

9

Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség (10+…+16)

0

0

0

0

10

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

0

0

0

0

11

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

0

0

0

0

12

Hitelviszonyt megtestesítő érékpapír

0

0

0

0

13

Adott váltó

0

0

0

0

14

Pénzügyi lízing

0

0

0

0

15

Halasztott fizetés

0

0

0

0

16

Kezességvállalásból eredő fizetési kötelezettség

0

0

0

0

17

Tárgyévben keletkezett, illetve keletkező, tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség (18+…+24)

0

0

0

0

18

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

0

0

0

0

19

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

0

0

0

0

20

Hitelviszonyt megtestesítő érékpapír

0

0

0

0

21

Adott váltó

0

0

0

0

22

Pénzügyi lízing

0

0

0

0

23

Halasztott fizetés

0

0

0

0

24

Kezességvállalásból eredő fizetési kötelezettség

0

0

0

0

25

Fizetési kötelezettség összesen (9+17)

0

0

0

0

26

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel (8-25)

3 245 000

-

-

-

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése a 11/2023. (II.15.) határozata alapján a 2023-2024-2025-2026. években adósságot keletkeztető ügyletre, önkormányzati garanciára, önkormányzati kezességre irányuló kötelezettséget nem vállal.

11. melléklet a 6/2023. (II. 22.) önkormányzati rendelethez26

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programjai, projektjei

adatok Ft-ban

A

B

C

D

E

F

G

H

I

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2023. előtt

2023. évi

2023. után

1.
EU-s projekt neve, azonosítója: "Veszprém megye esélyegyenlőségi és felzárkózási együttműködés" EFOP-1.6.3.17-2017-00009 azonosítószámú pályázat

Bevételek

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

60 162 000

60 162 000

60 162 000

60 162 000

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

60 162 000

60 162 000

60 162 000

60 162 000

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

24 341 642

24 341 642

24 341 642

24 292 902

48 740

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 687 946

4 687 946

4 687 946

4 139 286

548 660

9.

Dologi kiadások

29 633 145

29 633 145

29 633 145

28 931 543

701 602

10.

Beruházások

1 499 267

1 499 267

1 499 267

1 499 267

11.

Kiadások összesen:

60 162 000

60 162 000

60 162 000

58 862 998

1 299 002

2.
EU-s projekt neve, azonosítója: "Ébresszük újra Somlót" TOP-5.3.2-17-VE1-2020-00001 azonosítószámú pályázat

Bevételek

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

4 995 900

4 995 900

4 995 900

4 995 900

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

4 995 900

4 995 900

4 995 900

4 995 900

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

1 077 900

1 082 434

1 077 900

1 082 434

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

167 100

162 634

167 100

162 634

9.

Dologi kiadások

3 750 900

3 750 832

3 719 082

3 719 082

31 750

31 750

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

4 995 900

4 995 900

4 964 082

4 964 150

31 750

31 750

3.
EU-s projekt neve, azonosítója: "OKOS város - OKOS kistérségi közösségi kerékpárrendszer tanulmányi terveinek elkészítése " TOP-1.5.1-20-2021-00037 azonosítószámú pályázat

Bevételek

1.

Saját erő

639 000

639 000

2.

EU-s forrás

24 375 000

24 375 000

24 375 000

24 375 000

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

24 375 000

25 014 000

24 375 000

25 014 000

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

9.

Dologi kiadások

24 375 000

25 014 000

24 375 000

24 567 420

10.

Egyéb működési célú
támogatások
államháztartáson belülre

446 580

11.

Kiadások összesen:

24 375 000

25 014 000

24 375 000

24 567 420

446 580

4.
EU-s projekt neve, azonosítója: „Veszprém megye keleti kincseinek őrzői” TOP-5.3.2-17-VE1-2021-00003 azonosítószámú pályázat

Bevételek

1.

Saját erő

16

16

2.

EU-s forrás

10 000 006

48 428 811

10 000 006

10 000 006

38 428 805

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

10 000 006

48 428 827

10 000 006

10 000 022

38 428 805

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

4 108 480

18 070 062

3 172 630

3 149 534

935 850

14 920 528

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

636 816

2 364 474

491 755

512 153

145 061

1 852 321

9.

Dologi kiadások

5 254 710

27 994 291

5 171 882

5 169 970

82 828

22 824 321

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

10 000 006

48 428 827

8 836 267

8 831 657

1 163 739

39 597 170

5.
EU-s projekt neve, azonosítója: „Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés- Plusz” TOP_PLUSZ-3.1.1-21-VE1-2022-00001 azonosítószámú pályázat

Bevételek

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

111 275 800

111 275 800

111 275 800

111 275 800

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

111 275 800

111 275 800

111 275 800

111 275 800

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

9.

Dologi kiadások

111 275 800

111 275 800

3 810 000

2 520 000

24 337 000

24 337 000

83 128 800

84 418 800

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

111 275 800

111 275 800

3 810 000

2 520 000

24 337 000

24 337 000

83 128 800

84 418 800

6.
EU-s projekt neve, azonosítója: „A Bakony a mi otthonunk!” TOP-5.3.2-17-VE1-2021-00002 azonosítószámú pályázat

Bevételek

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

10 000 000

54 269 595

10 000 000

10 000 000

44 269 595

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

10 000 000

54 269 595

10 000 000

10 000 000

44 269 595

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

3 247 300

21 738 600

2 344 359

2 344 359

902 941

19 394 241

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

502 700

2 644 796

304 767

304 767

197 933

2 340 029

9.

Dologi kiadások

6 250 000

24 151 199

1 466 159

1 466 159

4 783 841

22 685 040

10.

Beruházások

5 735 000

5 735 000

11.

Kiadások összesen:

10 000 000

54 269 595

4 115 285

4 115 285

5 884 715

50 154 310

7.
EU-s projekt neve, azonosítója: „Szápár Község Önkormányzata „EGÉSZSÉGHÁZ” és könyvtár épületének energetikai korszerűsítése” TOP_PLUSZ-2.1.1-21-VE1-2022-00025 azonosítószámú pályázat

Bevételek

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

1 835 000

1 835 000

1 835 000

1 835 000

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

1 835 000

1 835 000

1 835 000

1 835 000

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

1 623 900

1 623 893

200 145

200 138

1 423 755

1 423 755

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

211 100

211 107

26 012

26 019

185 088

185 088

9.

Dologi kiadások

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

1 835 000

1 835 000

226 157

226 157

1 608 843

1 608 843

8.
EU-s projekt neve, azonosítója: „Pápadereske Orvosi rendelő energetikai korszerűsítése” TOP_PLUSZ-2.1.1-21-VE1-2022-00034 kódszámú pályázat

Bevételek

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

311 262

311 262

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

311 262

311 262

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

275 453

275 453

275 453

275 453

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

35 809

35 809

35 809

35 809

9.

Dologi kiadások

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

311 262

311 262

311 262

311 262

9.
EU-s projekt neve, azonosítója:"Óvodabővítés Pápateszéren" TOP_PLUSZ-3.3.1-21-VE1-2022-00012 kódszámú pályázat

Bevételek

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

6 464 254

6 434 254

6 464 254

6 434 254

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

6 464 254

6 434 254

6 464 254

6 434 254

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

5 694 030

5 694 030

3 942 020

3 942 020

1 752 010

1 752 010

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

740 224

740 224

512 463

512 463

227 761

227 761

9.

Dologi kiadások

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

6 434 254

6 434 254

4 454 483

4 454 483

1 979 771

1 979 771

10.
EU-s projekt neve, azonosítója:„Nyárád Székhelyű Közös Fenntartású Óvoda fejlesztése és új bölcsőde létesítése” TOP_PLUSZ-3.3.1.1-21-VE1-2022-00006 kódszámú pályázat

Bevételek

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

9 492 503

9 492 503

9 492 503

9 492 503

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

9 492 503

9 492 503

9 492 503

9 492 503

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

8 400 445

8 400 445

1 711 710

1 711 710

6 688 735

6 688 735

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 092 058

1 092 058

222 530

222 530

869 528

869 528

9.

Dologi kiadások

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

9 492 503

9 492 503

1 934 240

1 934 240

7 558 263

7 558 263

11.
EU-s projekt neve, azonosítója: „Gyermek Jézus Katolikus Óvoda Mihályháza” TOP_PLUSZ-3.3.1-21-VE1-2022-00010 kódszámú pályázat

Bevételek

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

2 045 275

2 045 275

2 045 275

2 045 275

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

2 045 275

2 045 275

2 045 275

2 045 275

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

1 809 978

1 809 978

556 916

556 916

1 253 062

1 253 062

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

235 297

235 297

72 399

72 399

162 898

162 898

9.

Dologi kiadások

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

2 045 275

2 045 275

629 315

629 315

1 415 960

1 415 960

12.
EU-s projekt neve, azonosítója:„Takácsi Bóbita Óvoda székhely intézmények fejlesztése” TOP_PLUSZ-3.3.1-21-VE1-2022-00007 kódszámú projekt

Bevételek

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

7 886 300

7 886 300

7 886 300

7 886 300

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

7 886 300

7 886 300

7 886 300

7 886 300

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

6 979 026

6 979 026

1 395 805

1 395 805

5 583 221

5 583 221

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

907 274

907 274

181 455

181 455

725 819

725 819

9.

Dologi kiadások

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

7 886 300

7 886 300

1 577 260

1 577 260

6 309 040

6 309 040

12. melléklet a 6/2023. (II. 22.) önkormányzati rendelethez27

A Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programjai, projektjei

adatok Ft-ban

A

B

C

D

E

F

G

H

I

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2023. előtt

2023. évi

2023. után

1.
EU-s projekt neve, azonosítója: "OKOS város - OKOS kistérségi közösségi kerékpárrendszer tanulmányi terveinek elkészítése " TOP-1.5.1-20-2021-00037 azonosítószámú pályázat

Bevételek

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

625 000

625 000

625 000

625 000

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

625 000

625 000

625 000

625 000

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

541 125

541 125

541 125

518 086

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

83 875

83 875

83 875

80 125

9.

Dologi kiadások

10.

Egyéb működési célú
támogatások államháztartáson
belülre

26 789

26 789

11.

Kiadások összesen:

625 000

651 789

625 000

598 211

26 789

2.
EU-s projekt neve, azonosítója: "Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés- Plusz " TOP_PLUSZ-3.1.1-21-VE1-2022-00001 azonosítószámú pályázat

Bevételek

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

325 193 623

325 193 623

325 193 623

325 193 623

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

325 193 623

325 193 623

325 193 623

325 193 623

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

263 704 900

263 704 900

26 370 490

25 806 941

26 370 490

50 120 280

210 963 920

187 777 679

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

36 926 640

36 926 640

3 692 664

3 335 819

3 692 664

6 671 640

29 541 312

26 919 181

9.

Dologi kiadások

18 769 392

16 757 419

5 378 045

1 750 876

5 378 045

3 949 099

8 013 302

11 057 444

10.

Beruházások

5 792 691

7 804 664

5 792 691

6 281 899

1 522 765

0

0

11.

Kiadások összesen:

325 193 623

325 193 623

41 233 890

37 175 535

35 441 199

62 263 784

248 518 534

225 754 304

3.
EU-s projekt neve, azonosítója: "Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések Veszprém megyei foglalkoztatás-gazdaságfejlesztési együttműködés" TOP-5.1.1-15-VE1-2016-00001 kódszámú pályázat

Bevételek

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

96 250 000

160 112 672

96 250 000

139 849 937

20 262 735

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

96 250 000

160 112 672

96 250 000

139 849 937

20 262 735

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

65 536 884

123 052 499

65 536 884

105 989 300

17 063 199

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

17 269 770

21 391 042

17 269 770

19 172 826

2 218 216

9.

Dologi kiadások

7 519 686

5 565 767

7 519 686

4 584 447

981 320

10.

Beruházások

5 923 660

10 103 364

5 923 660

10 103 364

11.

Kiadások összesen:

96 250 000

160 112 672

96 250 000

139 849 937

20 262 735

13. melléklet a 6/2023. (II. 22.) önkormányzati rendelethez28

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat többéves kihatással járó döntéseinek előirányzat szükséglete 2023. és az azt követő években

adatok Ft-ban

Sor-szám

Megnevezés

2023. év

2024. év

2025. év

2026. év

2027. év

A

B

D

E

F

G

H

I.

Működési kapacitás növekedés miatti és egyéb többletkiadások

1

"Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés- Plusz"
TOP_PLUSZ-3.1.1-21-VE1-2022-00001 azonosítószámú pályázat (Veszprém Vármegyei Önkormányzat költségvetésében)

24 337 000

16 902 437

16 902 438

16 902 437

16 902 438

2

"Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés- Plusz"
TOP_PLUSZ-3.1.1-21-VE1-2022-00001 azonosítószámú pályázat (Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal költségvetésében)

62 263 784

63 474 144

63 474 144

63 474 144

35 251 872

3

"Óvodabővítés Pápateszéren" TOP_PLUSZ-3.3.1-21-VE1-2022-00012 kódszámú pályázat

4 454 483

1 979 771

4

A szlovéniai Miren-Kostanjevica településen első világháborús emlékszobor állítása (40/2022. (IX.29.) MÖK határozat alapján)

500 000

500 000

5

„Nyárád Székhelyű Közös Fenntartású Óvoda fejlesztése és új bölcsőde létesítése” TOP_PLUSZ-3.3.1.1-21-VE1-2022-00006 kódszámú pályázat

1 934 240

3 315 850

4 242 413

6

„Gyermek Jézus Katolikus Óvoda Mihályháza” TOP_PLUSZ-3.3.1-21-VE1-2022-00010 kódszámú pályázat

629 315

943 973

471 987

7

„Takácsi Bóbita Óvoda székhely intézmények fejlesztése” TOP_PLUSZ-3.3.1-21-VE1-2022-00007 kódszámú pályázat

1 577 260

3 154 520

3 154 520

Összesen:

95 696 082

90 270 695

80 376 582

80 376 581

52 154 310

II.

Felhalmozási kiadással összefüggő többletkiadások

1

"Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés- Plusz"
TOP_PLUSZ-3.1.1-21-VE1-2022-00001 azonosítószámú pályázat (Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal költségvetésében)

1 522 765

Összesen:

1 522 765

0

0

0

0

III.

Mindösszesen:

97 218 847

90 270 695

80 376 582

80 376 581

52 154 310

1

A 2. § (1) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2023. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 12/2023. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 18/2023. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. § (1) bekezdés a) pontja a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 15/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 2. § (1) bekezdés b) pontja a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 15/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

4

A 2. § (2) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2023. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

5

A 3. § (3) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2023. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (3) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 12/2023. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. § (3) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 15/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. § (3) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (3) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 18/2023. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (3) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

6

A 3. § (4) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2023. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (4) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 12/2023. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. § (4) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 15/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. § (4) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (4) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 18/2023. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (4) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

7

A 3. § (5) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2023. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (5) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (5) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 18/2023. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

8

A 3. § (6) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2023. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (6) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 12/2023. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. § (6) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 15/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. § (6) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (6) bekezdése a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 18/2023. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

9

Az 1. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2023. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 12/2023. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 18/2023. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

10

Az 1. melléklet 1. pontja a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 15/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

11

Az 1. melléklet 2. pontja a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 15/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

12

Az 1. melléklet 3. pontja a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 15/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 2. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2023. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 12/2023. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 18/2023. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 2. melléklet 1. pontja a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 15/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 2. melléklet 2. pontja a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 15/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 2. melléklet 3. pontja a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 15/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

17

A 3. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2023. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 12/2023. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 15/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 18/2023. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

18

A 4. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2023. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 12/2023. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 15/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 18/2023. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete 4. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

19

Az 5. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2023. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 18/2023. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

20

A 6. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2023. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 12/2023. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 15/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 18/2023. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

21

A 7. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2023. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 12/2023. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 15/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 18/2023. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete 4. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

22

A 8. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2023. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 12/2023. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 15/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 18/2023. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete 4. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

23

A 9. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2023. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 12/2023. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete 4. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

24

A 9. melléklet 1. pontja a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 15/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet 1. pontja a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 18/2023. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

25

A 10. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

26

A 11. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 12/2023. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 3. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 18/2023. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

27

A 12. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2023. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

28

A 13. melléklet a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének 12/2023. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.