Accessibility Tools

Megyei útügyi miniszteri biztos lett a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke

2013. augusztus 26.

A Veszprém megyei közutak műszaki állapotának javítására és fejlesztésére irányuló koordinátori feladatok ellátására miniszteri biztossá nevezte ki Lasztovicza Jenőt, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése elnökét, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter.

A megyei útügyi miniszteri biztos feladata lesz a közutak műszaki állapotának javításával kapcsolatosan települési és lakossági igények összegyűjtése és koordinálása. Javaslatot tesz az egyes feladatok prioritására, amelyeket a közútkezelő a munkaterv összeállítása során – a rendelkezésre álló forrásokra tekintettel – figyelembe vesz.
A megyei útügyi biztos figyelemmel kíséri az európai uniós és hazai forrásból finanszírozott előkészítés, illetve megvalósítás alatt lévő közúthálózat-fejlesztési projekteket. Operatív segítséget nyújt azok megvalósításához, összehangolja a szakmai és társadalmi érdekeket, véleményezi az országos fejlesztési tervek megyét érintő részeit, javaslatokat tesz az egyes projektekre vonatkozóan, amelyeket a beruházó a projektek előkészítése során – a rendelkezésre álló forrásokra tekintettel – figyelembe vesz.
A megyei útügyi biztos tevékenységéért díjazásban nem részesül.

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30