Accessibility Tools

Skip to main content

Elnöki köszöntő

Isten hozta a Veszprém Vármegyei Önkormányzat honlapján!

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat elnökeként szeretettel üdvözlöm szűkebb hazámban, Veszprém vármegyében! Elfogultság nélkül mondhatom, hogy Magyarország egyik legszebb, legsokszínűbb megyéjében élek. Akár a legkisebb megyebeli falu, a 26 lelket számláló Megyer lakóiról beszélek, akár a megyeszékhely, Veszprém polgárait említem elmondható, hogy barátságos, vendégszerető, dolgos, a természetet és kultúrát kedvelő emberek vesznek körül. A Bakony és a Balaton ölelésében gyönyörű tájakon barangolhatnak az ide látogatók. Megyénk természeti értékei mellett méltán lehetünk büszkék kulturális örökségünkre is. A több mint 1100 műemlék mellett négy történelmi borvidék is várja a vendégeket.

A vármegye városaiban számos, nagy hagyományokkal rendelkező, patinás oktatási intézmény található, ahol a magyar történelem nagyjai „koptatták" az iskolapadot. A vármegyében élők elhivatottságának, szorgalmának és lokálpatriotizmusának köszönhetően a turizmus mellett bíztatóan fejlődik Veszprém vármegye ipara és a mezőgazdasága is.

Honlapunkon tett virtuális látogatásuk után, ha tehetik, győződjenek meg mindenről személyesen is és látogassanak el Veszprém megyébe.

Polgárdy Imre a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke