Accessibility Tools

Elnöki köszöntő

Isten hozta a Veszprém Vármegyei Önkormányzat honlapján!

A Veszprém Megyei Önkormányzat elnökeként szeretettel üdvözlöm szűkebb hazámban, Veszprém megyében! Elfogultság nélkül mondhatom, hogy Magyarország egyik legszebb, legsokszínűbb megyéjében élek. Akár a legkisebb megyebeli falu, a 26 lelket számláló Megyer lakóiról beszélek, akár a megyeszékhely, Veszprém polgárait említem elmondható, hogy barátságos, vendégszerető, dolgos, a természetet és kultúrát kedvelő emberek vesznek körül. A Bakony és a Balaton ölelésében gyönyörű tájakon barangolhatnak az ide látogatók. Megyénk természeti értékei mellett méltán lehetünk büszkék kulturális örökségünkre is. A több mint 1100 műemlék mellett négy történelmi borvidék is várja a vendégeket.

A megye városaiban számos, nagy hagyományokkal rendelkező, patinás oktatási intézmény található, ahol a magyar történelem nagyjai „koptatták" az iskolapadot. A megyében élők elhivatottságának, szorgalmának és lokálpatriotizmusának köszönhetően a turizmus mellett bíztatóan fejlődik Veszprém megye ipara és a mezőgazdasága is.

Honlapunkon tett virtuális látogatásuk után, ha tehetik, győződjenek meg mindenről személyesen is és látogassanak el Veszprém megyébe.

Polgárdy Imre a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30