Accessibility Tools

Skip to main content

VESZÉLYHELYZET 2020. november 4. -

Magyarország Kormánya a 478/2020. (XI.3.) Korm.rendelettel az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdet ki 2020. november 4. napjától.

A különleges jogrendben a veszélyhelyzetre vonatkozó sajátos irányítási szabályok a Veszprém Megyei Önkormányzat működését is befolyásolják.
A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében foglaltak szerint:
“Veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének, a fővárosi, megyei közgyűlésének feladat- és hatáskörét a polgármester, illetve a főpolgármester, a megyei közgyűlés elnöke gyakorolja”

Fentiekre tekintettel a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének munkaterv szerinti, valamint a Közgyűlés bizottságainak soron következő, a veszélyhelyzet fennállásának időtartama alatt tervezett ülései elmaradnak.

A veszélyhelyzet idején a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése és annak bizottságai feladat- és hatáskörében eljárva meghozott elnöki döntések: