Accessibility Tools

Skip to main content

TÁJÉKOZTATÓ Falu- és tanyagondnoki képzésről

2022. január 21

2021. január 1-től a falugondnoki, illetve tanyagondnoki képzés szervezését a szolgáltatás helye szerint illetékes megyei önkormányzat látja el, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 60. § (8) bekezdésében foglaltaknak megfelelően.

A képzésre vonatkozó általános szabályokat az egyes szociális szolgáltatásokat végzők képzéséről és vizsgakövetelményeiről szóló 81/2004. (IX.18.) ESzCsM rendelet 2-10. §-a részletezi. A képzésen való részvételi szándékot a rendelet 4. § (1) bekezdésben foglaltak alapján a Szociális Ágazati Portálon közzétett jelentkezési lap benyújtásával szükséges jelezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A 170 órás (52 óra elmélet, 118 óra gyakorlat) tanfolyam jellegű képzés az Emberi Erőforrások Minisztériuma által engedélyezett központi oktatási program alapján történik.

A Veszprém Megyei Önkormányzat szervezésében a következő képzés várhatóan 2022. május hónapban indul. A képzésre történő jelentkezés folyamatos.

A képzéssel kapcsolatos további információ az alábbi elérhetőségeken kérhető:

Veszprém Megyei önkormányzati Hivatal
Önkormányzati Iroda
Halmi-Tóth Mónika önkormányzati referens
Telefon: 06 (88) 545-044, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tájékoztatjuk továbbá az érdeklődő önkormányzatokat, hogy a Magyar Falu Program keretében 2022-ben ismét meghirdették a „Falu- és tanyagondnoki buszok beszerzése” pályázatot. 5000 fő alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai pályázhatnak 15.000.000.- Ft vissza nem térítendő támogatásra egy darab új kisbusz beszerezése céljából (a kiírás részletes szövege itt érhető el).