Accessibility Tools

Skip to main content

Idei kilátások: csak az összefogás segíthet rajtunk

2009. január 04
Újévi fogadáson köszöntötte Veszprém megye ismert személyiségeit a Pannon Egyetem és rektora, Veszprém Megye Közgyűlése és elnöke, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és polgármestere, valamint az MTA Veszprémi Területi Bizottsága és elnöke az egyetem aulájában január 3-án.  
 
Az 54. Légtérellenőrző Ezred Zenekara ünnepi muzsikája után Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke Mészáros Ernő akadémikus professzornak több évtizedes kiemelkedő munkássága elismeréséért Királyi Régió-díjat adott át, amit a tanács 2006-ban alapított. A rangos elismerést először ítélték oda Veszprém megyében.  
Dr. Markovszky György üzletember ingatlanfejlesztő csoportja nevében egy-egy millió forintos gazdasági díjjal tisztelgett dr. Korzenszky Richárd tihanyi perjel, a veszprémi Veab, illetve az MKB Veszprém KC kézilabda csapata előtt. Utóbbiak nevében dr. Bíró Péter Veab elnök, és dr. Hunyadfalvy Ákos, a kézilabda csapat elnöke vette át az elismerést.  
A házigazdák képviseletében dr. Kristóf János, a Pannon Egyetem rektor helyettese ünnepi köszöntjében a tavaly évet kiemelkedően sikeresnek nevezte a kampusz életében. Megrendülten emlékezett dr. Liszi János nyugalmazott rektorra, aki a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt.  
Lasztovicza Jenő megyei közgyűlési elnök szerint az idei év kedvezőtlenebbnek tűnik, mint a tavalyi. Ezért a megyei közgyűlés olyan beruházásokat tervez, amelyek munkahelyek megőrzésért és létrehozását célozzák meg. Kiemelte az összefogást, ami az elmúlt időszakban is jellemezte Veszprém megyét. Erre minden korábbinál nagyobb szükség lesz idén. Kitért a tavasszal kezdődő ezeréves megyék ünnepségsorozatára. Ez – mint mondta- megerősíti, jelzi a megyék létjogosultságát. A megyei elnök egészséget, családi boldogságot kívánt a megyének.  
Debreczenyi János polgármester, a város összefogására helyezte a hangsúlyt, mint mondta az eredmények mindannyiunk érdeme. A szónok szerint a várost és a megyét együtt vezetjük, a város tőkevonzó képessége mindannyiunk érdeme. Kiemelte a Veszprém Aréna jelentőségét, a tudás szerepét. Üdvözölte, hogy Veszprém neve összeforrt a műszaki tudományokkal, a művészetekkel, az orvostudományokkal, a kultúrával és a sporttal. 
Dr. Bíró Péter, a Veab veszprémi elnöke az erkölcs, a kultúra jelentőségét, az anyagiasság túlzott szerepét, a környezetvédelmet emelte ki ünnepi köszöntőjében.  
 

Összes hír 2009-től napjainkig