Accessibility Tools

Skip to main content

Tapolcai kórház: megelőzik a betegséget

2009. január 23
Húsz millió forintos beruházással mammográfiás gépet és előhívót adtak át ünnepélyes körülmények között Tapolcán, a Dr. Deák Jenő Kórházban, január 23-án. A berendezés kiemelkedő jelentőségű a tapolcai és a sümegi kistérség lakói számára a betegségek megelőzésében.
A gép értékéből 14 millió forintot a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán nyert a város, a hiányzó összeget az önkormányzat finanszírozta.
-A mostani fejlesztés jelzi: a város felelősséget érez a lakosság, különös tekintettel a betegségek, illetve a prevenció iránt – hangsúlyozta egyebek mellett Sólyom Károly alpolgármester, aki dr. Németh Attila, a Dr. Deák Jenő Kórház Rendelőintézet és Gyógybarlang Kft. ügyvezető igazgatója, valamint dr. Imre László jegyző társaságában aláírta a beruházásról szóló dokumentumot.
Kovács Tamás, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója üdvözölte Tapolca dinamikus fejlődését, sikeres pályázataikat. Példaként említette meg a kerékpárutat, az akadálymentesítést a polgármesteri hivatalban. Az eddigi beruházásokban meghatározó szerepe volt Ács János, közelmúltban elhunyt polgármesternek – vélekedett. Ezt a kijelentést erősítette meg Medgyaszai Melinda szakállamtitkár is, aki Veszprém megyében, illetőleg Tapolcán érzékelhető, és a folyamatos fejlesztésekben megnyilvánuló összefogásra helyezte a hangsúlyt köszöntőjében.
Lasztovicza Jenő, megyei közgyűlési elnök szerint példaértékű, ahogy Veszprém megyében a másutt jellemző rivalizálás helyett konstruktív együttműködés tapasztalható a kórházaknál a betegek érdekében, ami hatékonyságot, költségtakarékos működést eredményez. Dr. Kollát Ildikó osztályvezető főorvos mérföldkőnek nevezte a mostani beruházást. Az üzembe állított készülék nemre való tekintet nélkül segít a betegségek korai felismerésében, ezáltal gyógyításában.    
 

Összes hír 2009-től napjainkig