Accessibility Tools

Skip to main content

Mosoda épült Lesencetomajon

2009. január 27
Hetvenöt millió forintos beruházással korszerű gépekkel felszerelt mosodát épített a Veszprém Megyei Önkormányzat lesencetomaji intézményében, a pszichiátriai betegek és fogyatékosok otthonában, amelynek 196 állandó lakója és tíz nappali ellátottja van. 
Szántó Ferenc, a 114 dolgozóval működő otthon igazgatója üdvözölte a beruházást, ami a helyszűke miatt jelentős előnyökkel jár az intézmény számára. Egyfelől a korábbi mosodai helyiség megüresedik, amelyben terveik szerint foglalkoztató helyiségeket alakítanak ki a lakók számára. Másfelől a mosoda kapacitása lehetővé teszi, hogy más intézmények holmiját is itt mossák. ki, naponta ugyanis 450 kilogramm holmit képesek rendbe tenni.
Az igazgató kitért arra is, hogy az integráció keretében rendkívül jó kapcsolatot ápolnak a helyi és környékbeli települések önkormányzatival. Kiemelten kezelik a kisebb-nagyobb felújításokat, beruházásokat, ilyen volt többek között a konditerem, a focipálya kialakítása. Újdonságaik közé tartozik a közelmúltban bevezetett kutyás, lovas terápiás foglalkoztatás. Sokat segítenek a lakók hozzátartozói, eredményesen működtetnek egy alapítványt, amit különféle rendezvényeik bevételével gyarapítanak.
Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte a beruházás korszerűségét és hatékonyságát. Ez – vélekedett- napjainkban különösen lényeges a takarékosság miatt. Az önkormányzat prioritásként kezeli más intézményeinél is az energiafelhasználás áttekintését, illetve racionalizálását. Elismeréssel beszélt azokról a kisebb fejlesztésekről, amelyeket ebben az otthonban a rendkívül aktív vezetés és a dolgozók képesek csekély összegekből, vagy saját erejükből folyamatosan megvalósítani.
Az ünnepi beszédek után az elnök és az igazgató szalagátvágással avatták fel az új mosodát, majd Bécsi László helyi plébános megáldotta az épületet. Az otthon lakói verssel, zenével és tánccal köszöntötték a vendégeket a művelődési házban.         
 

Összes hír 2009-től napjainkig