Accessibility Tools

Skip to main content

"Ezer év, ezer emlék" finisben a készülődés

2009. február 16
Jól haladnak az “Ezeréves megyék” rendezvénysorozat előkészületei. Ez derült ki a minapi találkozón, Székesfehérváron. Az ünnep jegyében találkoztak megyénk várkapitányai is a megyeházán, a napokban.
 
A Fejér megyei találkozón elhangzott: a közös emlékérem tervét rövidesen elfogadják, és a programfüzet is nemsokára nyomdába kerül, amely az „Utazás 2009” kiállításra, február 26-ra elkészül. Még előtte a négy megyei elnök sajtótájékoztatót tart Budapesten, a megyeházán. Folyamatban van a sólyi oklevél nemes másolatainak készítése, az oklevelet bemutató és ismertető szórólap megyénk koordinálásával már elkészült, amit a helyszínen átvettek a megyék képviselői.
A napokban Veszprémben, a Megyeházán tartotta összejövetelét a Veszprém Megyei Várak Főkapitánysága Alapítvány is, Pergő Margit főkapitány (kuratóriumi elnök) vezetésével. A találkozón Csesznek, Csobánc, Sümeg, Szigliget, Nagyvázsony, Somló, Várpalota várak kapitányain (üzemeltetőin) kívül részt vett Talabér Márta alelnök, Németh József kulturális referens és Perémi Ágota múzeumigazgató helyettes.
A várak kapitányai üdvözölték a megyei önkormányzatnak azt a tervét, hogy a rendezvénysorozat keretében „Várról várra az ezeréves Veszprém megyében” programsorozat egyik központi rendezvénye lesz az ezeréves ünnepségeknek. Az időpontok megvannak, a helyszíneken a részletes program kidolgozását végzik. Egyetértettek abban, hogy kiemelten fontos szerepe van a marketingek, a programot önálló megyei programfüzetben rögzítik.
Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár tájékoztatása alapján folyamatos az internetes regisztráció a megyetörténeti vetélkedőre, már számos csoport bejelentkezett az általános és a középiskolás korosztályból.
A megyei honlapon látható a Megyefutásra és a Képzőművészeti pályázatra történő felhívás is, utóbbinak a beküldési határideje április 24. Hamarosan megjelenik a önkormányzati dolgozóknak és képviselőknek meghirdetett Önkormányzati Kupa sportversenyre szóló felhívás, amelynek az idei évben az adja különlegességét, hogy a másik három ezeréves megyéből is lehet nevezni.
A február 19-i közgyűlésen indul útjára az „Ezer év – ezer emlék” című megyei emlékkönyv, amelynek 1000 oldalán az év végéig ezer kiemelkedő közéleti személyiség írja be gondolatait Veszprém megyéről, a megye jelentőségéről.

 

Összes hír 2009-től napjainkig