Accessibility Tools

Skip to main content

Eredményes rendőri munka létszámhiánnyal

2009. február 18
Nehéz körülmények között jól teljesítette feladatát a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tavaly, noha súlyos létszámhiánnyal küszködik – hangzott el egyebek mellett a 2008 évet értékelő értekezleten, a megyei rendőrségen február 17-én.
 
Csizmadia Gábor alezredes évértékelőjében többek között aláhúzta: a közterületek biztonságára nagyobb hangsúlyt helyzetek, a településeken sokat segítettek a polgárőrök. Kiemelt feladatuknak tekintik a Pápai Bázis-repülőtéren végzett munkát. 
A minapi veszprémi gyilkosság kapcsán dr. Horváth Imre dandártábornok rámutatott: az eset igazolja, a rendőrség hatékonyan, gyorsan végzi dolgát. Az ügyben példaértékű összefogás történt más megyékkel, az ügyészséggel, a bírósággal.
Veszprém polgármestere szerint a megélhetési bűnözés újabb nehéz helyzet elé állítja a rendőrséget. Debreczenyi János kiemelte: a közgyűlés emeli a biztonsági rendszerek támogatását, amelyben számítanak a város körüli húsz település együttműködésére is.  Legközelebbi ülésükön megalapítják az „Év rendőre” díjat.
Dr. Bolcsik Zoltán dandártábornok, Veszprém megyei rendőrkapitány szerint a rendőröknek még nagyobb súlyt kell helyezni a lakosság közbiztonsága megőrzésére. Üdvözölte, hogy ügyeletük közelebb került az emberekhez. A nyári szezon biztonsága megőrzését sikertörténetnek nevezte, amelyhez nagy segítséget adott az ORFK is. A tavalyi megyei munkát pozitívan értékelte, noha egy egész megyei kapitányság létszáma hiányzik – fogalmazott.
Dr. Horváth György, a Veszprém megyei Bíróság elnöke, valamint dr. Fejes Péter megyei főügyész a közelmúltbeli gyilkosság felderítésére, az összefogásra helyezte a hangsúlyt.
Optimistán tekint a jövőbe dr. Sipos Gyula dandártábornok, aki két hét múlva pozitív kormányzati intézkedést vár. Ez idő alatt kell ugyanis központi kérésre szakmai, pénzügyi téren igényeiket érintő stratégiát állítanak össze. Rámutatott: Veszprém megye a rendőrség és a határőrség integrációjának egyik nagy vesztese, amin terveik szerint különös tekintettel a létszámra rövidesen javíthatnak.
Lasztovicza Jenő megyei közgyűlési elnök elismeréssel és köszönettel beszélt a rendőrség munkájáról, és példaként említette a közelmúlt veszprémi tragédiája kapcsán történt gyors, eredményes munkát. Mint mondta a rendőrség következmények nélkül nem ejtheti ki a cigány kifejezést, noha a problémák megoldásához ez alapvető lenne. Sajnálja, hogy a rendőrség nem élvez elegendő támogatást kormányzati részről, ami megmutatkozik a fiatal rendőrök fizetésében is.      
Az elmúlt évet értékelte még Döbröntei Gáborné alezredes, ellenőrzési szolgálatvezető, Halmi Júlia, humánigazgatási szolgálatvezető, és dr. Csányi Zoltán őrnagy, hivatalvezető is.           

Összes hír 2009-től napjainkig