Accessibility Tools

Skip to main content

Székelyföld segít

2010. november 10
Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa 3-3 millió forintnak megfelelő lejt adományoz a magyarországi vörös iszap katasztrófa károsultjainak megsegítésére.

 

Háromszék és Veszprém megye között több mint húsz éve erős kötelék van, így szívszorítva néztük ezt a példátlan természeti katasztrófát. A két önkormányzat felajánlja segítségét, de arra kérünk minden székelyföldit, hogy lehetőségeihez mérten segítsenek a bajba jutott embereken” – fordult Háromszék lakosságához Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.
A világ legtermészetesebb dolga, hogy ha nemzettársaink bajba kerülnek, akkor segítsünk. A sepsiszentgyörgyi árvíz idején mi magunk is megtapasztalhattuk, mekkora ereje van a szolidaritásnak, az összefogásnak” – hangsúlyozta Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere.
A székelyföldi összefogás újabb jeleként Hargita megye is csatlakozott az adománygyűjtéshez, amelyet Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata kezdeményezett testvérmegyei és testvérvárosi minőségében a Veszprém megyei vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke felhívással fordult a Hargita megyei polgármesterekhez, illetve a lakossághoz, csatlakozzanak az akcióhoz, és segítsenek a devecseri és kolontári bajbajutottakon. Mivel Veszprém megye régóta testvérkapcsolatot ápol Kovászna megyével, a Hargita megyei magánszemélyek felajánlásaikat szintén a Pro Georgio Sancto Egyesület segélyezési számlaszámára utalhatják: RO86BRDE150SV18185421500, BRD – Sepsiszentgyörgy.
Tekintettel arra, hogy a katasztrófa sújtotta lakosság jelentős része ingó és ingatlan vagyonát is elveszítette, az emberbaráti összefogás határtalan segítséget jelent, így a székelyföldi segítség is nagyon fontos – vallja egyöntetűen a két megye önkormányzatának vezetője, Borboly Csaba és Tamás Sándor.
Tamás Sándor elnök, illetve Antal Árpád polgármester urak november 18-án a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének rendkívüli ülése alkalmával adják át hivatalosan a támogatásokat.

Összes hír 2009-től napjainkig