Accessibility Tools

Skip to main content

Veszprém megye pozsonyi bemutatkozása

2011. január 27

Szlovákia legnagyobb turisztikai kiállítását, az ITF Slovakiatourt 2011. január 20-23. között 17. alkalommal rendezték meg Pozsonyban. A négynapos rendezvényen, amelyre a Danubius Gastro, Wellness és Fitness, valamint a specializált Vadászat kiállítással egy időben került sor, 34.000 m2 területen, 24 ország 702 kiállítója vett részt.

 
A rendezvényt több mint 72.500 látogató kereste fel. A hazai turisztikai kínálatot a Magyar Turizmus Zrt. 100m2-es standon 18 társkiállítóval közösen képviselte. A kiállítás nyitónapján a magyar standot is felkereste Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnöke és Ivan Gašparoviè szlovák köztársasági elnök.
A Nyitrai Kerületi Önkormányzat meghívásának eleget téve a Veszprém Megyei Önkormányzat képviseletében Balajthy Zsuzsanna és Zsebe Péter turisztikai referensek vettek részt a szakmai bemutatkozáson. Veszprém megye pultja a Nyitrai Kerületi Önkormányzat kiállítói területének részeként, annak nemzetközi kapcsolatait reprezentálva kapott helyet. A megyemeghívásáraa Veszprém Megyei Utazás Kiállításon történő nyitrai részvétel viszonzásaként került sor.
A Hivatal munkatársai 11 féle magyar, angol és szlovák nyelvű általános és tematikus saját kiadvánnyal, illetve a Tourinform irodáktól begyűjtött települési anyagokkal várták az érdeklődőket. Veszprém megye iránt hatalmas érdeklődés mutatkozott, sok esetben konkrét szálláshelyek, wellness lehetőségek és programok után érdeklődtek a látogatók. Az információ nyújtás jellemzően magyar nyelven történt.
Szlovákia jelentős szerepet játszik Magyarország beutazó turizmusában. A Szlovákiából érkezett vendégek száma az előző évihez képest (a válság ellenére is) jelentősen, mintegy 30%-kal nőtt.

Összes hír 2009-től napjainkig