Accessibility Tools

Skip to main content

Szociális munkások tettek látogatást a Pápakovácsi Idősek Otthonába

2011. február 14
 A megye kórházaiban dolgozó szociális munkások kaptak meghívást a Pápakovácsi Idősek Otthonába. A meghívás célja az volt, hogy a 2011. évi jogszabályváltozások tükrében információkat kapjanak az idősek otthonába való bekerülés folyamatáról, a házigazda intézmény működéséről és a nyújtott szolgáltatásokról. Interaktív beszélgetés formájában felszínre került az egészségügyi és szociális ágazat együttműködési lehetőségének gyakorlatban történő megvalósítása. A mostani alkalom már nem az első, hiszen néhány éve látogatást tettek nálunk a szociális munkások. A folyamatos együttműködés érdekében azonban szükséges, hogy a szociális ellátást érintő jogszabályokban és az intézmény életében történt változásokról információt kapjanak azok a szakemberek, akikkel a kórházi kezelésben részesülő, de majdan esetleg otthonba költözni szándékozó idős emberek kapcsolatban állnak.
 
Az életkor előrehaladtával és az egészségi állapot gyengülése kapcsán az idős emberek életében nem könnyű meghozni azt a döntést, hogy otthonban szeretnék életüket folytatni, ám nagy segítséget jelenthet egy felkészült, aktuális információkkal rendelkező szakember jelenléte.
A vendégek a látogatás során megismerhették az intézményben dolgozó szakembereket is, akik a gazdálkodás, az ápolás és a foglalkoztatás ismertetésével járultak hozzá az otthonról kialakított teljeskörű képhez.
A szakmai program közös intézménylátogatással fejeződött be. A résztvevőktől kapott visszajelzés alapján igény van a tájékoztatásra, így a későbbiek során is tervezünk hasonló tematikus szakmai napot, megszólítva más érintett szakembereket is.

Összes hír 2009-től napjainkig