Accessibility Tools

Skip to main content

Fontos a kulturális mecenatúra

2011. február 15
Az új adókedvezmények bevezetése után a 2010-es évben 79 millió forinttal támogatták cégek a Veszprémi Petőfi Színházat.
A teátrumban az Anna Karenina című nagy sikerű előadás után Oberfrank Pál igazgató és Kovács Norbert, a Veszprém Megyei Önkormányzat alelnöke köszönte meg az anyagi segítséget a megjelent vállalkozások képviselőinek. 
 
Ma, amikor szinte minden ágazatot érint a gazdasági válság, egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a kulturális intézmények, így a színházak is. Ahhoz, hogy mi azt a minőséget, színvonalat biztosítsuk a nézőinknek, amit az elmúlt években tapasztalhattak, nem csak a fenntartó önkormányzat és a nézők támogatása szükséges, hanem annak a mecenatúrának a jelenléte, amely most élve egy nagyon jó, mindenki számára előnyös lehetőséggel a segítségünkre sietett. Nélkülük nem tudtuk volna olyan előadást létrehozni, mint amit itt nemrég láttak. Szeretnénk ezen az úton tovább haladni, jó és színvonalas produkciókkal megköszönni a további támogatásukat is - mondta Oberfrank Pál.
A színházat fenntartó önkormányzat alelnöke Kovács Norbert köszöntőjében többek között arról beszélt, hogy a megye büszke a teátrumra, az értékeire, az ott folyó művészeti munkára és arra, hogy a közönség egyre nagyobb számban látogatja az intézményt. Mint mondta, az elmúlt években az önkormányzat minden erejével igyekezett segíteni a színházat és a továbbiakban is szeretné garantálni a biztonságos működéshez a költségvetést. Mindemellett azonban külön is szeretné megköszönni a mostani támogatást azoknak a cégeknek, amelyek nélkül a színház sikeres előadásai nem jöhettek volna létre. Ezért reméli, hogy ebben az esztendőben is egyre több vállalkozás segíti majd a színházat, megmutatva azt, hogy milyen fontos és hasznos a kulturális mecenatúra.

Összes hír 2009-től napjainkig