Accessibility Tools

Skip to main content

Napjaink és az elmúlt idő nagyjai a kézilabda történeti kiállításon

2011. február 23
Lengyel Erzsébet világbajnok, Tóth Harsányi Katalin és Budai Piroska olimpiai helyezettek, az MKB KC csaknem teljes csapata és a régi klubok vezetői, játékosai, edzői szép számban jelentek meg a kiállítás megnyitóján, a Laczkó Dezső Múzeumban. Bevezetésként a kézilabdázás hőskorszakából vetítettek egy hatperces filmet, amely a nagypályás kézilabda időszakát is felelevenítette, majd pedig az 1965. dortmundi világbajnokság képeivel zárult. A kiállítás létrejöttéről Limbacher Gábor igazgató úr beszélt. A női kézilabda nevében Gyimesi Károly köszönetet mondott a régieknek, a város és klubvezetésnek, azért amivel megteremtették egy eredményes csapat működésének feltételeit. Reményét fejezte ki, hogy a jövő csapata tovább öregbíti a női kézilabdázás hírnevét.
 
Mocsai Lajos mesteredző felelevenítette azt a légkört, amely Veszprémben fogadta és azt a légkört, ami csak Veszprémben létezik: a kézilabdázás szeretetét, a féltő gondoskodást, amelyet kevés helyen tapasztalni. Jó veszprémi kézilabdázónak lenni és reményét fejezte ki, hogy a dán példához hasonlóan, életpálya lehet a kézilabdázás. Bárhová megy a csapat, nagy szeretet és drukkolás fogadja. A múltra emlékezve építhető a jövő tovább, ha alapozunk az utánpótlásbázisokra és megteremtjük egy kézilabda akadémia alapjait, amely már középiskolás korban is, a Kárpát- medence meghatározó bázisa lehet.
Brányi Mária a Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere elmondta, hogy a város, melynek neve egybeforrt a kézilabdával, mindent megtesz azért, hogy a sikerek tovább vihetők legyenek a jövőbe.
Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy Veszprém megye sporttörténetében milyen fontos szerepe van a kézilabdázásnak. A megye olimpikonjai közül név szerint említette azt a 14 sportolót, akik az olimpián vettek részt. Az ifjúság egészséges, mozgás gazdag életmódra nevelésében fontos szerepet szán a csapatsportágaknak, természetesen a megyében oly népszerű kézilabdának. Megemlítette, hogy a megyében Várpalotán és Balatonfüreden is volt, illetve van első osztályú csapat, s a sportág feltételei adottak Ajkán, Tapolcán, Pápán és Alsóőrsön is. Külön szólt Dejan Peric festményeiről.
Ezt követően a csapatkapitány hálóőr üzenetét olvasta fel a múzeum igazgatója. A megnyitó után a nagyszámú résztvevő közönség megtekintette a kiállítást. A gazdag, emlékeket ébresztő kiállítást ajánljuk a kézilabdát, a sportot szerető valamennyi érdeklődő figyelmébe. Akár osztályfőnöki, vagy testnevelési óra programja is lehet. Az igazgató kérte a jelenlévő nagyságokat, hogy személyes jelenlétükkel, aktív bekapcsolódásukkal segítsék elő a kiállítás népszerűsítését, sikerét.

Összes hír 2009-től napjainkig