Accessibility Tools

Skip to main content

Közös március 15-ei ünnepség Devecserben

2011. március 16
Veszprém megye az elmúlt évek hagyományaihoz hűen idén is a megyeszékhelyen kívül, egy városi eseményhez csatlakozva emlékezett március 15-ére. Az ünnepségen részt vett Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetője, Lasztovicza Jenő, a Megyei Közgyűlés elnöke, Polgárdy Imre alelnök, valamint a közgyűlés tagjai.
A devecseri művelődési házban Toldi Tamás polgármester erre is utalva említette köszöntőjében, hogy a városnak ehhez hasonló ünnepe még nem volt. Hozzátette, hogy Devecsernek több hasonló eseményre van szüksége, hiszen a város közelmúltja nem volt ünnep. Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke ünnepi beszédében felidézte az 1848. március 15-én történteket. Kiemelte: Petőfiék a magyar népet akarták a nemzetbe befogadni, s az így meggazdagodott nemzetet erényeivel a népek társaságába bekapcsolni! A mi nemzedékünknek másfajta nehézségekkel kell megküzdenünk, a gazdasági szabadságunkért kell harcolnunk, hogy legyőzzük a gúzsba kötő adósságot. Hozzátette, Magyarország akkor lesz sikeres, ha a jövő emberei sikeresebbek lesznek a múlt embereinél.
Az ünnepségen a Gárdonyi Géza Általános Iskola 8/a osztályának irodalmi műsora után az ifjúsági fúvószenekar zenélt. Az ünnepség befejezéseként a Deák téri „régi” temetőben Ékes József országgyűlési képviselő mondott beszédet. Megemlítette: Devecser több, mint ötszáz honvédet adott a szabadságharcnak. Azonban ha a városban a hősökről beszélünk, a ma hőseire is kell gondolnunk - mondta Ékes József a katasztrófára utalva. A megemlékezést követően koszorút helyeztek el a szabadságharc Devecserben elesett honvédeinek sírjainál.

Összes hír 2009-től napjainkig