Accessibility Tools

Skip to main content

Munkacsoport alakult a "Veszprém Vármegye bora" elismerés létrehozása érdekében

2011. március 24
A Veszprém Megyei Önkormányzat turisztikai koordinációs feladatai között a borturizmus lehetőségeinek fejlesztése kiemelt helyen szerepel. A bor Veszprém megye jellegzetes terméke, igazi „hungaricum”, mely az itt élő emberek hagyománytiszteletét, szakmai hozzáértését és szorgalmát jeleníti meg. A szőlő- és bortermelés, a borturizmus terén elért Veszprém megyei eredményeket, valamint a megye történelmi hagyományait figyelembe véve merült fel a gondolat „Veszprém Vármegye bora” elismerés létrehozására.
 
A megmérettetés részleteinek kidolgozása érdekében a hegyközségi tanácsok elnökeinek és titkárainak bevonásával munkacsoport alakult.
Az alakuló ülés során a jelenlévők megállapodtak abban, hogy 3 kategóriában (fehér, vörös és desszert bor) nyerhető el a „Veszprém Vármegye bora” elismerés. A versenyre csak a megye határain belül termelt borral lehet nevezni. A címre minden hegyközségi és borvidéki borversenyen arany (v. ezüst) érmet elnyert bora nevezhet. A munkacsoport tagjai egyetértettek abban is, hogy minden borvidék kategóriánként az öt legmagasabb pontszámot elért borával vehet részt a megmérettetésen.
A „Veszprém Vármegye bora” cím odaítélésére a megye utolsó borvidéki borversenyét követően, legkésőbb 2011. június 30-ig kerül sor.
A szakemberek véleménye szerint a kitüntető cím évenkénti odaítélésével hozzájárulhatnak az ágazat sikeresebb marketingmunkájához, borvidékeink és bortermelőink jobb megismertetéséhez.

Összes hír 2009-től napjainkig