Accessibility Tools

Skip to main content

Megyei Utazás Kiállítás beharangozó

2011. március 31
Immár tizennegyedik alkalommal rendezik meg április 9-10-én a Veszprém Megyei Utazás Kiállítást – jelentette be a média képviselőinek Lasztovicza Lenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke a Megyeháza sajtószobájában tartott tájékoztatón. A rendezvénynek - az eddigi évekhez hasonlóan - a veszprémi Pannon Egyetem aulája ad otthont. Az utazni vágyók idén 95 kiállító kedvezményes ajánlataiból válogathatnak. A kiállítás díszvendége: Békés megye, aki gasztronómiai bemutatóval és értékes nyereményekkel is várja a látogatókat. A rendezvényen Magyarország minden régiójának turisztikai kínálata megtalálható lesz- mondta a Közgyűlés elnöke. A kiállítás és kísérőrendezvényei díjtalanul látogathatók. A kiállítást évről-évre hat-nyolcezer érdeklődő keresi fel. A megyeszékhely lakosságszámának tükrében ez legalább 10%-os látogatottságot jelent, amellyel a Veszprém megyei az egyik leglátogatottabb vidéki Utazás kiállításnak tekinthető - tette hozzá Lasztovicza Jenő.
 
Az eredetileg a Veszprém Megyei Turisztikai Hivatal által „kitalált” és szervezett rendezvény mára az egyik legelismertebb és legnépszerűbb vidéki turisztikai kiállítássá nőtte ki magát mondta Balajthy Zsuzsanna, az önkormányzat turisztikai referense. 2011-ben a megye testvérkapcsolatai közül Szlovákia és Székelyföld képviselteti magát a kiállításon, valamit Ciprus és Málta is jelen lesz a rendezvényen. A látogatókat a bejáratnál a kiállítás nyereményjátékának szórólapjával várják. A hiánytalanul kitöltött szelvények között április 10-én, 15 órakor értékes nyereményeket sorsolnak, ki többek között egy 100.000-Ft értékű utazási utalványt, valamint egy Garda tavi kempingben töltendő nyaralási lehetőséget is.
Zsebe Péter turisztikai és kommunikációs referens hozzászólásában megemlítette: a rendezvény a legelső kiállítás óta teljes családi programot kínál a látogatóknak. A gyerekeket játszóház, ugráló vár és arcfestés is várja, míg a felnőtteket bor és népi ételek kóstolójával és kvízjátékokkal is invitálják. Újdonság, hogy a kisvonat a belvároson kívül a város legújabb turisztikai látványosságát, a felújított Séd-völgyet is útba ejti. Az Utazás kiállítás kísérőrendezvényei szintén díjtalanul vehetők igénybe. A rendezvény szombaton 10-18, vasárnap 10-17 óráig tat nyitva.
 

Összes hír 2009-től napjainkig