Accessibility Tools

Skip to main content

Önkormányzatok a sportpályákon

2011. április 05
Tizennyolcadik alkalommal találkoztak az önkormányzatok képviselői és dolgozói a sportpályán. Sok-sok évvel ezelőtt meghívást kaptunk egy kispályás labdarúgó tornára, Várpalotára, amely egy jó hangulatú találkozás volt, Németh Tibor sportos kollégánk szervezésében. Már akkor látszott, hogy ez egy népszerű kezdeményezés lehet, és elhatároztuk, hogy a megyei önkormányzat szervezi ezt az eseményt. A hivatalokban sok hölgy dolgozik ezért már a második alkalommal felvetődött az igény az úgymond „női sportágak” iránt. Az első esztendőkben Veszprémben rendeztük, de ahogyan az újabb sportcsarnokok megépültek, az esemény körbejárt a megyében.
Az Önkormányzati Kupa történelme során járt - néhol több alkalommal is - Ajkán, Pápán, Balatonfüreden, Balatonfűzfőn, Tapolcán, Alsóőrsön, Veszprémben. A házigazda idén Várpalota volt, amely intézményeivel - sportcsarnok, Faller Jenő SZKI, Nepomuki Szent János Katolikus Általános Iskola és Rákóczi Telepi Általános Iskola, az inotai tekepálya és a lőtér - összesen 13 sportág számára biztosítottak versenyzési lehetőséget.
 
A főszervezők - Németh Tibor és Göndör József - mindent elkövettek, hogy a résztvevők jól érezzék magukat a hagyományos eseményen, amelyen részt vettek Berhida, Balatonfűzfő, Balatonfüred, Tapolca, Veszprém, Várpalota, Pápa, Pápa kistérség, Zirc és a megye csapatai.
A vetélkedés a következő sportágakban zajlott: kispályás labdarúgás, kosárlabda, asztalitenisz, tollaslabda, íjászat, teke, szellemi vetélkedő a megye és várpalota sportjáról, sakk, darts, sudoku, zsetonszerző, sor-versenyek, kötélhúzás.
 
A megnyitón a házigazdák nevében Talabér Márta polgármester, a rendezők nevében Kovács Norbert alelnök köszöntötte a résztvevőket, és a jó hangulatú nap végén a megérdemelt jutalmakat is tőlük kapták meg a helyezettek.
 
Az összetett versenyben Pápa, Várpalota, a Veszprém Megyei Önkormányzat és Tapolca sorrend alakult ki.
 

Összes hír 2009-től napjainkig