Accessibility Tools

Skip to main content

Újabb wunsiedeli adomány érkezett megyénkbe

2011. április 07
Uwe Götz a Wunsiedeli Ifjúsági Kör ügyvezetője újabb adománnyal érkezett megyénkbe. Korábban a devecseri iskolának, most pedig a hidegkúti önkormányzatnak adományozott számítógépeket a körzet tanácsa.
 
A találkozás alkalmával megbeszélést folytatott Dr. Zsédenyi Imre főjegyzővel, majd az ez évi ifjúsági projekteket egyeztették Göndör József ifjúsági és sport referenssel és Háhn Károlynéval.
A nyári programban két téma kap nagyobb hangsúlyt: egyrészt az önkéntes munka, amelyet a Sümeg-Nyírlaki Pszichiátriai intézetben végeznek a fiatalok, másrészt pedig a klímaváltozás és a környezetei problémák, amelyet Devecserben, illetve - a rekultiváció szép példájaként - Kislődön tapasztalhatnak meg a fiatalok. Megállapodtak abban, hogy a wunsiedeli tanács épülete mellett magyar parkot alakítanak ki, amelyet szakemberek bevonásával fiatalok valósítanak meg jövőre. A munkát a két ifjúsággal foglalkozó munkatárs koordinálja, irányítja. Elhatározták, hogy közös pályázatok előkészítésében is együttműködnek a közeljövőben.
A megbeszélést követően került sor a számítógépek átadására, amelyet a település nevében Pénzes Erzsébet polgármester és Hegyi Róbert alpolgármester vett át és köszönt meg a település fiataljai nevében.
Kapcsolódási pont továbbá Hidegkút és Wunsiedel között, hogy a korábban lebonyolított Harry Krippner rajzpályázat győztese Bélafi Károly, a falu szülötte.

Összes hír 2009-től napjainkig