Accessibility Tools

Skip to main content

Újabb munkacsoport megbeszélés a "Vármegye Bor" projektben

2011. április 13
Második ülését tartotta a „Veszprém Vármegye Bora” projekten dolgozó munkacsoport április 4-én a Megyeházán. A megbeszélés során a jelenlévők egyhangúlag fogadták el a 2011 évi „Veszprém Vármegye bora” verseny lebonyolításának ütemtervét. Az elképzelések szerint a munkacsoport legkésőbb április 30-ig véglegesíti és jóváhagyja a megmérettetés nevezési lapját. Zsebe Péter projektfelelős az elfogadott nevezési lapot elektronikus formátumban minden borvidék titkárságára eljutatja, melyet a potenciális nevezők felé már a titkárság továbbít.
 
Ezt követően május 31-ei határidővel a munkacsoport megalkotja a borverseny szabályzatát, majd a borvidéki borversenyek befejeztével 2011. június 15-30. között lebonyolítja a „Vármegye” borversenyt.
 
Az ütemterv rögzítése után a szakemberek pontosították a versenykiírás borkategóriáit, valamint javaslatot tettek a nevezési lap és a részletes nevezési feltételek tartalmára. A megbeszélésen bemutatott úgynevezett „has címke” módosítására is hangzottak el elképzelések.
Az eszmecsere zárásaként Varga Zoltán tolmácsolta a Badacsonyi Szőlészeti Borászati Kutatóintézet felajánlását, miszerint örömmel biztosítaná a „Vármegye” borversenyhez méltó helyszínt.
 
A projekt további részleteinek kidolgozása érdekében a munkacsoport május hónapban egyeztető értekezletet tart, melyen kidolgozásra kerül a „Veszprém Vármegye Bora” borverseny szabályzata.

Összes hír 2009-től napjainkig