Accessibility Tools

Skip to main content

"Veszprém Vármegye bora 2011" borverseny

2011. április 21
A Veszprém Megyei Önkormányzat turisztikai koordinációs feladatai között a borturizmus lehetőségeinek fejlesztése kiemelt helyen szerepel. A bor Veszprém megye jellegzetes terméke, igazi „hungaricum”, mely az itt élő emberek hagyománytiszteletét, szakmai hozzáértését és szorgalmát jeleníti meg. A szőlő- és bortermelés, a borturizmus terén elért Veszprém megyei eredményeket, valamint a megye történelmi hagyományait figyelembe véve merült fel a gondolat „Veszprém Vármegye bora” elismerés létrehozására.
 
A megmérettetés részleteinek kidolgozása érdekében a hegyközségi tanácsok elnökeinek és titkárainak bevonásával munkacsoport alakult.
Az alakuló ülés során a jelenlévők megállapodtak abban, hogy 3 kategóriában (száraz, félszáraz fehér, vörös és rosé bor, valamint édes, félédes bor) nyerhető el a „Veszprém Vármegye bora” elismerés. A megmérettetésre csak Veszprém megye közigazgatási határain belül termelt, az adott borvidéken telepítésre engedélyezett szőlőfajtákból készült borral lehet nevezni. A címre minden hegyközségi és borvidéki borversenyen arany (v. ezüst) érmet elnyert bora nevezhet. Minden borvidék kategóriánként az öt legmagasabb pontszámot elért borával vehet részt a megmérettetésen.
A „Veszprém Vármegye bora” cím odaítélésére a borvidéki borversenyek befejeztével 2011. június 15-30. között kerül sor.
 
A verseny nevezési lapja minden Veszprém megyei borvidék titkárságán elérhető az érdeklődők számára!
 
A szakemberek véleménye szerint a kitüntető cím évenkénti odaítélésével hozzájárulhatnak az ágazat sikeresebb marketingmunkájához, borvidékeink és bortermelőink ismertségének növeléséhez.

Összes hír 2009-től napjainkig