Accessibility Tools

Skip to main content

Több mint 1000 résztvevő a Megyefutás első napján

2011. május 04
A Veszprém Megyei Önkormányzat 2011-ben immár tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Megyefutás nevű tömegsport rendezvényét. A futás célja az egészséges, mozgásban gazdag életmód népszerűsítése. A futók megemlékeznek a napokban eltávozott dr. Nádori László professzor úrról, a magyar sporttudomány nagy alakjáról, aki életének utolsó éveiben megyénkben élt, és segítette a megyei önkormányzat sport szakterületen végzett munkáját.
 
Az első napon több mint 1000 megyei iskolás részvételével zajlott a program, míg a második napon, Tapolcán 800 óvodás futott együtt a Megyefutás résztvevőivel.
A futók az idei útvonal során 52 megyei települést érintenek és május 6-án érkeznek meg Gannára, ahol a Magyar Sport Napjának megünneplésével zárul az esemény. Ebből az alkalomból 3 kísérő rendezvényre is sor kerül. Három egymást követő napon óvódások számára szerveznek sportprogramokat Várpalotán, Tapolcán és Pápán. Szerdán a Pápai, a Győr-Moson-Sopron megyei, valamint a Veszprém megyei önkormányzatok és a Veszprém Megyei Kormányhivatal csapatai lépnek pályára.
Május 6-án a gannai Eszterházy mauzóleumban pedig megemlékezésre és koszorúzásra kerül sor. Ünnepi beszédet mond Kovács Norbert a megyei közgyűlés alelnöke.

Összes hír 2009-től napjainkig