Accessibility Tools

Skip to main content

Francia- magyar kortárs művészeti kiállítás Tihanyban

2011. május 12
A „Veszprém – Anjou” Együtt Európa sokszínűségéért kortárs művészeti kiállítás sajtótájékoztatójára került sor május 10-én, a Megyeházán. Kovács Norbert a Megyei Közgyűlés alelnöke hozzászólásában nagyon fontosnak nevezte, hogy hazánk soros európai uniós elnökségének idején egy régóta jól működő megyei kapcsolat eredményei jeleníthetők meg.
 
Dr. Korzenszky Richárd OSB perjel hangsúlyozta, hogy Tihany 1055 óta kiemelkedő helye a magyarságnak. Az apátság alapítólevele arról tanúskodik, hogy az európaiság, a magyar identitás már akkor is jelen volt a Kárpát-medencében, csakúgy, mint a kulturális sokszínűség.
Jean-Pierre Arnaud, a kiállítás francia kurátora Maine-et Loire megye nevében is örömét fejezte ki a rendezvény létrejötte miatt. Hozzátette: már több hasonló kiállítást szerveztek meg sikeresen Magyarországon.
Kovács Endre, a Veszprémi Művész Céh elnöke a tihanyi Apátságnak és Veszprém megyének egyaránt köszönetet mondott a kiállítás megszervezéséért és a méltó helyszín biztosításáért.
A kiállítás – amely egyébként Magyarország Európai Uniós elnökségének kulturális programja – május 12-től várja az érdeklődőket a tihanyi apátság galériájában.

Összes hír 2009-től napjainkig